Αρχική ΣελίδαH ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ECOTROPHELIA 2016

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ECOTROPHELIA 2016

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ECOTROPHELIA 2016

Κέρδισε η… καινοτομία στην Τελετή Βράβευσης του 6ου Εθνικού Διαγωνισμού ECOTROPHELIA

Νικήτρια του 6ου Εθνικού Διαγωνισμού Οικολογικών - Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2016 αναδείχτηκε η… καινοτομία αφού τα προϊόντα των ομάδων ενθουσίασαν τόσο το κοινό όσο και την Εθνική Επιτροπή για την ποιότητα και την υψηλή διατροφική τους αξία! Το 1ο βραβείο τελικά απονεμήθηκε στην ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για το προϊόν "Veggie it" η οποία και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, στις 16-17 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών “SIAL”.

 

Τα προϊόντα των 16 ομάδων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό φέτος παρουσιάστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της Αίγλης Ζαππείου και απέσπασαν τα καλύτερα σχόλια για την ποιότητα και την καινοτομία τους ενώ, κέρδισαν τις εντυπώσεις με τις ιδιαίτερες συσκευασίες τους.

 

Την εκδήλωση άνοιξε ο  Πρόεδρος του ΣΕΒΤ, κ. Καλούσης, ο οποίος συνεχάρη όλες τις ομάδες για τις ιδέες και την εντυπωσιακή δουλειά τους και δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που μέσα σε ένα τόσο αβέβαιο περιβάλλον καταφέρνουμε να αποδείξουμε ότι η επένδυση στην Έρευνα και την Καινοτομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη νέα γενιά, η οποία για ακόμα μια φορά μας κάνει υπερήφανους με τη δυναμική και τη δημιουργικότητά της». Και συνέχισε τονίζοντας: «Όραμα του ΣΕΒΤ είναι μια Ελλάδα ανάπτυξης, ευκαιριών, εκπαίδευσης και καινοτομίας με ανταγωνιστική και ανοιχτή οικονομία. Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, το υψηλό επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού θα αποτελέσει κίνητρο για επενδύσεις στους τομείς της έρευνας και της ανάπτυξης της τεχνολογίας και η χώρα θα κρατήσει τους άξιους και μορφωμένους ανθρώπους της».

 

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθηναν οι κ.κ. Θ. Τζάκρη / Υφυπουργός Βιομηχανίας, Γ. Παπαδούλης / Πρύτανης ΓΠΑ, Μ. Μπρατάκος / Πρόεδρος ΤΕΙ Αθήνας, Σ. Συρόπουλος / Αν. Πρύτανης Παν. Αιγαίου, Α. Σπηλιώτη / Εκπρόσωπος ΓΓΕΤ.

 

Τα προϊόντα, που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό είναι τα εξής:

 

1ο βραβείο

Απονεμήθηκε στην ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για το προϊόν “Veggie it”, ένα γευστικό, υψηλής θρεπτικής αξίας γεμιστό μπισκότο με λυοφιλιωμένα λαχανικά και β-γλυκάνη, το οποίο υπάρχει και σε «γλυκιά» έκδοση με φρούτα.

 

2ο βραβείο

Απονεμήθηκε στην ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για το προϊόν “GR-Eco salad snack”, ένα ημι-αφυδατωμένο υγιεινό σνακ με πλούσια γεύση, υψηλή διατροφική αξία και σταθερό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

 

 

 

3ο βραβείο

Απονεμήθηκε στην ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για το προϊόν “HALKIDELEAR”, που είναι γευστικές ελιές με μειωμένο αλάτι (>60%) για όλες τις ομάδες πληθυσμού σε έξυπνη συσκευασία σνακ.

 

Τιμητικό Βραβείο «Καλύτερης Παρουσίασης»

Απονεμήθηκε στην ομάδα του ΤΕΙ Θεσσαλίας για το προϊόν “CRUKIES”, που είναι ακατέργαστα μπισκότα βρώμης, τα οποία αποτελούν πηγή φυτικών ινών και β-γλυκάνης.

 

 

 

Τιμητικό Βραβείο «Καλύτερου Πλάνου Μάρκετινγκ & Εμπορίας»

Απονεμήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για το προϊόν “Aegean Puffs”, που είναι ένα καινοτόμο  snack, υψηλής διατροφικής αξίας, φτιαγμένο 100% από τοπικές πρώτες ύλες από τα νησιά του Αιγαίου.

 

 

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη χορηγική υποστήριξη των εταιρειών: ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε., ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ  ΑΕ, ΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ A.E., COCA-COLA TΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.B.E.E, Ε. Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., CHIPITA A.E.

Στο παρακάτω video παρουσιάζονται όλα τα προϊόντα, που έφθασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό, πατήστε εδώ