Αρχική ΣελίδαH FOOD EXPO 2016

FOOD EXPO 2016

FOOD EXPO 2016

Post Show Report 2016

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε η 3η FOOD EXPO,  η μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών που έγινε ποτέ στη χώρα μας! Πλήρως αναβαθμισμένη σε όλους τους τομείς, με ακόμη υψηλότερο διαφημιστικό budget, πλαισιωμένη από πολλές καινοτόμες δράσεις και μετά την οργανωμένη προβολή της διεθνώς, η 3η FOOD EXPO 2016, συγκέντρωσε περισσότερους από 900 Έλληνες και ξένους εκθέτες, και αποτέλεσε ένα ανεπανάληπτο εμπορικό γεγονός όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη!

Ο ΣΕΒΤ ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, δε θα μπορούσε παρά να συμμετέχει ενεργά στην Food Expo 2016, θέτοντάς την υπό την αιγίδα του. Στην προσπάθειά του να υποστηρίξει την εξαγωγική δραστηριότητα των εταιρειών / Μελών του, ο ΣΕΒΤ με ένα ιδιαίτερο περίπτερο, στην είσοδο της έκθεσης, ήρθε σε επαφή και οδήγησε υποψήφιους αγοραστές στα Μέλη του.

Στόχος του ΣΕΒΤ, ήταν αφενός να έρθει σε επαφή με τα Μέλη του, που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα και να επικοινωνήσει τις θέσεις του, που είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, η ενίσχυση της εξωστρέφειας, η προσέλκυση νέων επενδύσεων, η προώθηση της έρευνας και καινοτομίας και αφετέρου να επικοινωνήσει στους εξαγωγείς τη δύναμη των αριθμών, που φέρνουν τον κλάδο, ως την 1η Βιομηχανική Δύναμη της χώρας με 360.000 άμεσα και έμμεσα εργαζόμενους.

Η έκθεση διήρκησε 3 ημέρες και η ομάδα του ΣΕΒΤ, κάλυψε το διευρυμένο ωράριο της έκθεσης. Το περίπτερο του ΣΕΒΤ, επισκέφθηκαν και ενημερώθηκαν 686 Έλληνες παραγωγοί, 242 ξένοι αγοραστές και 182 Μέλη μας και συνεργάτες.

Η χώρα θα έπρεπε από το 1980, να είχε μια ιδιωτική αξιόπιστη έκθεση τροφίμων, με εξαγωγικό προσανατολισμό. Όλες οι χώρες της Ευρώπης αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών του πλανήτη έχουν αντίστοιχη έκθεση, που υποστηρίζει τις εξαγωγές της κάθε χώρας.

Η FoodExpo, στα 3 χρόνια λειτουργίας της, δείχνει άρτια οργανωτικά και αξιόπιστη. Οι ελπίδες μας είναι να μείνει σταθερά προσανατολισμένη στις εξαγωγές τροφίμων που τόσο ανάγκη τις έχει η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών και η Ελληνική Οικονομία.

Ο κ. Ευάγγελος Καλούσης, Πρόεδρος ΣΕΒΤ, ανέφερε σχετικά: «Η φετινή, 3η Έκθεση FOOD EXPO αποτελεί μια σπουδαία προσπάθεια που αξίζει τη στήριξη της Βιομηχανίας μας ενώ, παράλληλα, είναι και μια μοναδική ευκαιρία για εμάς να προωθήσουμε τις θέσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων & Ποτών και να προβάλλουμε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του κλάδου μας». Και συνέχισε τονίζοντας: «Η έμφαση που δίνει ο κλάδος μας στην εξωστρέφεια βρίσκει εδώ το κατάλληλο περιβάλλον. Το περίπτερο του ΣΕΒΤ είναι το σημείο συνάντησης, όπου δημιουργούνται ευκαιρίες για τα Μέλη μας με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση των εξαγωγικών προοπτικών τους. Είμαστε σίγουρη για την απόλυτη επιτυχία της διοργάνωσης».

 

Δελτίο Τύπου

Post Show Report 2016