?>

Αρχική ΣελίδαH ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ECOTROPHELIA 2017

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ECOTROPHELIA 2017

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ECOTROPHELIA 2017

Η τελετή Βράβευσης του Εθνικού διαγωνισμού για τη δημιουργία νέων οικολογικών-καινοτόμων προϊόντων διατροφής ECOTROPHELIA, που διοργανώνει ο ΣΕΒΤ για 7η συνεχή χρονιά, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017 στην ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου LIFE FOODPRINT.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι αφενός να υποστηρίξει νέους Έλληνες φοιτητές, που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων και αφετέρου να αποτελέσει ένα φυτώριο καινοτόμων ιδεών για τη Βιομηχανία Τροφίμων. Ο διαγωνισμός στοχεύει στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων διατροφής (τροφίμων ή ποτών) τα οποία θα παρουσιάζουν απαραιτήτως στοιχεία οικολογικής καινοτομίας. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η ύπαρξη ενός τελικού προϊόντος, που θα τεθεί σε γευστική δοκιμή.

Ο διαγωνισμός ECOTROPHELIA διεξάγεται σε 2 επίπεδα. Πρώτα σε εθνικό, όπου ο κάθε Σύνδεσμος Βιομηχανιών Τροφίμων διοργανώνει το διαγωνισμό στη χώρα του για την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας και στη συνέχεια οι νικητές όλων των χωρών συμμετέχουν στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων “Food Matters Live 2017”, στo Λονδίνο, στις 22 - 23/11/2017.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει 4 χρηματικά και 2 τιμητικά βραβεία:

Χρηματικά Βραβεία

  • Το ECOTROPHELIA χρυσό βραβείο, που περιλαμβάνει χρηματικό έπαθλο αξίας 1.200€ και τη συμμετοχή της ομάδας στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό ECOTROPHELIA.
  • Το ECOTROPHELIA αργυρό βραβείο, που περιλαμβάνει χρηματικό έπαθλο αξίας 800€.
  • Το ECOTROPHELIA χάλκινο βραβείο, που περιλαμβάνει χρηματικό έπαθλο αξίας 500€.
  • Το FOODPRINT Βραβείο για το προϊόν με το καλύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, που περιλαμβάνει χρηματικό έπαθλο αξίας 500€. Για το βραβείο αυτό θα διαγωνιστούν μόνο τα προϊόντα, που έχουν υπολογίσει το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, συμπληρώνοντας το αντίστοιχο πεδίο στον τεχνικό φάκελο.

Τιμητικά Βραβεία

  • Βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης.
  • Βραβείο Καλύτερου Πλάνου Μαρκετινγκ & Εμπορίας.

Πρόγραμμα

Εγγραφή