Αρχική ΣελίδαH ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Μοντέλο Συνεργασίας ΣΕΒΤ & Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διοργάνωσαν, το Σάββατο 8 Απριλίου 2017, ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Από την Επιστήμη Τροφίμων στη Βιομηχανία Τροφίμων: Μοντέλο Συνεργασίας ΣΕΒΤ & Πανεπιστημίου Αιγαίου».

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τον ΣΕΒΤ και τη Βιομηχανία Τροφίμων και να αναδειχθούν καλές πρακτικές και μοντέλα συνεργασίας, που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και σε άλλα πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα καθώς και Βιομηχανικούς τομείς. Η συνεργασία του ΣΕΒΤ με το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ξεκινάει από το 2009 και έχει συμβάλει σημαντικά στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και της Βιομηχανίας Τροφίμων ενώ παράλληλα ενθαρρύνει την πολύ σημαντική δουλειά που γίνεται σε ένα πανεπιστημιακό τμήμα, που βρίσκεται σε μια ακριτική περιοχή της Ελλάδας, τη Λήμνο.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν από πλευράς του Παν. Αιγαίου, ο Πρύτανης Καθ. Στ. Γκρίτζαλης, και από πλευράς ΣΕΒΤ, η Γενική Διευθύντρια, κα Β. Παπαδημητρίου. Στην εκδήλωση, στα πλαίσια του μοντέλου συνεργασίας των δύο φορέων, παρουσιάστηκαν:

  • Το συνολικό έργο του ΤΕΤΔ, όσον αφορά στη συμμετοχή του, στο διαγωνισμό ECOTROPHELIA, που διοργανώνει ο ΣΕΒΤ τα τελευταία 7 χρόνια.
  • Τα τρία φοιτητικά προϊόντα με τα οποία το ΤΕΤΔ συμμετείχε στον Διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2016.
  • Η εμπειρία συμμετοχής στο Διαγωνισμό ECOTROPHELIA από πλευράς των Πανεπιστημίων (Αν. Καθ. Π. Σκανδάμης / ΓΠΑ), των επιχειρήσεων (κ. Αν. Τσουκαλάς / APIVITA) αλλά και του ΣΕΒΤ (κ. Ρ. Γαμβρό / ΣΕΒΤ).
  • Η διαχρονική συνεργασία του ΤΕΤΔ με τις τοπικές επιχειρήσεις της Λήμνου που παράγει πλέον νέα, καινοτόμα προϊόντα τροφίμων με τη στρατηγική, που αποκαλείται Back to the future  (Αν. Καθ. Δ. Σκάλκος).      
  • Η ανάπτυξη, με την υποστήριξη του ΤΕΤΔ, μίας τοπικής επιχείρησης Τροφίμων.

Πρόγραμμα