?>

Αρχική ΣελίδαH Νέα του ΣΕΒΤ / Εκδηλώσεις

BROKERAGE EVENT 2016

BROKERAGE EVENT 2016

Έρευνα & Καινοτομία: Το κλειδί για την ανάπτυξη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2016, το Brokerage event με θέμα «Έρευνα & Καινοτομία: Το κλειδί για την ανάπτυξη», που διοργάνωσε για ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και η Ελληνική Τεχνολογική Πλατφόρμα "Food for Life" στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου FOODPRINT για 1η φορά στη Θεσσαλονίκη. »

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ECOTROPHELIA 2016

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ECOTROPHELIA 2016

Κέρδισε η… καινοτομία στην Τελετή Βράβευσης του 6ου Εθνικού Διαγωνισμού ECOTROPHELIA

Νικήτρια του 6ου Εθνικού Διαγωνισμού Οικολογικών - Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2016 αναδείχτηκε η… καινοτομία αφού τα προϊόντα των ομάδων ενθουσίασαν τόσο το κοινό όσο και την Εθνική Επιτροπή για την ποιότητα και την υψηλή διατροφική τους αξία! Το 1ο βραβείο τελικά απονεμήθηκε στην ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για το προϊόν "Veggie it". »

Ευρωπαϊκό έργο NU-AGE: Διατροφή & Τρίτη Ηλικία

Ευρωπαϊκό έργο NU-AGE: Διατροφή & Τρίτη Ηλικία

Ενημερωτική Ημερίδα

Ο ΣΕΒΤ έχοντας ως προτεραιότητα την προώθηση της ισορροπημένης διατροφής, διοργάνωσε στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου NU-AGE, εκδήλωση με θέμα «Ευρωπαϊκό έργο NU-AGE: Διατροφή & Τρίτη ηλικία». Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη νέων διατροφικών στρατηγικών, που θα λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες των ατόμων άνω των 65 ετών με στόχο τη διατήρηση της καλής υγείας κατά τη γήρανση »

ΣΕΒΤ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΠ «FOOD FOR LIFE» & ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ

Ο ΣΕΒΤ και η Ελληνική ΤΠ στο πλαίσιο των συνεργασιών που έχουν αναπτύξει με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα διοργάνωσαν σε συνεργασία με τo Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αγροχημεία – Εφαρμογές στη Ζωική και Φυτική Παραγωγή-Φαρμακευτικά Φυτά», την Επιτροπή Ερευνών, τη Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) επιστημονική διημερίδα, με τίτλο: «ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗ: από Αλυσίδα Διαχείρισης σε Αλυσίδα Αξίας» στις 8-9 Απριλίου 2016. »

Ημερίδα ΣΕΒΤ & Δίκτυο ΠΡΑΞΗ

Ημερίδα ΣΕΒΤ & Δίκτυο ΠΡΑΞΗ

«Χρηματοδοτικές ευκαιρίες για τη Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών από Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα»

Την Τρίτη 5 Μαΐου 2015, ο ΣΕΒΤ σε συνεργασία με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, διοργάνωσε στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου SINERGIA, για τις εταιρείες Μέλη του, ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Χρηματοδοτικές ευκαιρίες για τη Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών από Εθνικά & Ευρωπαϊκά Προγράμματα». »

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΡΓΟ LIFE+ FOODPRINT

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΡΓΟ LIFE+ FOODPRINT

H πρωτοβουλία του Κλάδου των Τροφίμων για την προστασία του περιβάλλοντος

Η εναρκτήρια συνάντηση του έργου LIFE+ FOODPRINT με τίτλο «Ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα στη Βιομηχανία Τροφίμων» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του ΣΕΒΤ. »

EU PRACTICE IN FOOD SAFETY: LEBANESE STUDY TOUR IN GREECE

Τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της Βιομηχανίας Τροφίμων του Λιβάνου με εκπροσώπους του ΣΕΒΤ, για να συζητηθούν θέματα, που αφορούν στην ασφάλεια των Τροφίμων και τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά έργα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου της Ε.Ε. «Quality Programme Phase III: Further strengthening of quality management, capabilities and infrastructure in Lebanon». »

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ECOTROPHELIA 2014: Ο ΣΕΒΤ ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΝΕΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ECOTROPHELIA 2014: Ο ΣΕΒΤ ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΝΕΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τελετή ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων και η βράβευση των τριών νικητριών ομάδων του Διαγωνισμού Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής “ECOTROPHELIA 2014”, που διοργανώθηκε για τέταρτη χρονιά στην Ελλάδα με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, στο πλαίσιο των δράσεων της Ελληνικής Τεχνολογικής Πλατφόρμας "Food for Life" και του Ευρωπαϊκού έργου CAPINFOOD. »

ΗΜΕΡΙΔΑ CAPINFOOD: «ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ EΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ»

ΗΜΕΡΙΔΑ CAPINFOOD: «ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ EΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του ευρωπαϊκού έργου CAPINFOOD και σε συνεργασία με την Ελληνική Τεχνολογική Πλατφόρμα «Food for Life», η ημερίδα του ΣΕΒΤ με θέμα «ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ EΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ». »

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ NU-AGE: «ΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝ. 1169/2011»

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ NU-AGE: «ΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝ. 1169/2011»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του ευρωπαϊκού έργου NU-AGE αλλά και των γενικότερων δράσεων του ΣΕΒΤ για την ενημέρωση των επιχειρήσεων για επίκαιρα νομοθετικά θέματα, το σεμινάριο με θέμα «ΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝ. 1169/2011». Το Σεμινάριο παρακολούθησαν πάνω από 100 άτομα και συμμετείχαν ως ομιλητές εκπρόσωποι της Ε.Ε., του ΣΕΒΤ, του ΕΦΕΤ και της GS1 Germany. »

ΣΥΝΕΔΡΙΟ "RESEARCH AND INNOVATION TO FOSTER THE COMPETITIVENESS OF THE EUROPEAN AGRI-FOOD AND SEAFOOD SECTORS", ΑΘΗΝΑ, 10-11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, σε συνεργασία με τη ΓΓΕΤ και τη Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας της ΕΕ (DG RTD) διοργάνωσε διήμερο Συνέδριο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 10 και 11 Μαρτίου 2014 με θέμα τους βασικούς μοχλούς για την έρευνα και την καινοτομία του Ευρωπαϊκού Κλάδου Τροφίμων. Συνδιοργανωτές του Συνεδρίου ήταν ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), η Ευρωπαϊκή και η Ελληνική Τεχνολογική Πλατφόρμα «Food for Life». »