Αρχική ΣελίδαH ECOTROPHELIA Ελλάδα 2016

ECOTROPHELIA Ελλάδα 2016

Νικήτρια του 6ου Εθνικού Διαγωνισμού Οικολογικών - Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2016 αναδείχτηκε η… καινοτομία αφού τα προϊόντα των ομάδων ενθουσίασαν τόσο το κοινό όσο και την Εθνική Επιτροπή για την ποιότητα και την υψηλή διατροφική τους αξία! Η τελετή βράβευσης των νικητών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 στην ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ.

 

Εθνική Επιτροπή

  • Ε. Καλούσης, Πρόεδρος ΣΕΒΤ
  • Α. Τριχοπούλου / Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας
  • Γρ. Αντωνιάδης / Πρόεδρος ΣΔΕ
  • Κ. Καλλιμάνης / Δ/ουσα Σύμβουλος Γ.ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ ΑΕ
  • Ρ. Γαμβρός / Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής ΣΕΒΤ

 

Τεχνική Επιτροπή

  • Α. Καμπάνης – Δ/ντης Νομοθεσίας Τροφίμων  και Επιστημονικών Υποθέσεων της ΝΕΣΤΛΕ ΕΛΛΑΣ ΑΕ
  • Κ. Καραβασίλης – Δ/ντης Ερευνας, Ανάπτυξης & Ποιότητας της  ELBISCO ABEE
  • Τ. Κλάψης – Δ/ντης Ερευνας & Ανάπτυξης της COCA COLA 3E Ελλάδος ΑΕ
  • Μ. Ρεπάνης – Υπεύθυνος Διαχείρισης Ποιότητας-Έρευνας και Ανάπτυξης της ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΤ
  • Γ. Σμαρνάκης  – Δ/ντης Εργοστασίου της PALLAS ΑΕ
  • Ν. Χήνης  -  Υπευθυνος Ερευνας & Ανάπτυξης, Senior Product Manager & Επιστημονικός Σύμβουλος σε θέματα Διατροφής & Υγείας της ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε

 

Συμμετέχουσες Ομάδες Φοιτητών

 

1η Ομάδα

Eθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο / Σχολή Χημικών Μηχανικών

Προϊόν: «Vegan, Say Cheese»

Περιγραφή: Είναι ένα vegan προϊόν επάλειψης εναλλακτικό των προϊόντων γάλακτος πλούσιο σε θρεπτικά και προβιοτικές καλλιέργειες.

 

 

2η Ομάδα

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης / Γεωπονική Σχολή

Προϊόν: «OnYoGreekWhey»

Περιγραφή: Το προϊόν είναι ένα θρεπτικό επιδόρπιο γιαουρτιού με βιοενεργά συστατικά από τυρόγαλα και φλοιούς κρεμμυδιών.


3η Ομάδα

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης / Τμήμα Χημείας

Προϊόν: «HALKIDELEAR»

Περιγραφή: Το προϊόν είναι γευστικές ελιές με μειωμένο αλάτι για όλες τις ομάδες πληθυσμού σε έξυπνη συσκευασία σνακ.


4η Ομάδα

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών / Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου

Προϊόν: «SHELLICIOUS»

Περιγραφή: Το προϊόν είναι γευστικά τσιπς λαχανικών, εμπλουτισμένα σε ασβέστιο με υψηλή διατροφική αξία.


5η Ομάδα

ΤΕΙ Αθήνας / Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής & Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων / Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών

Προϊόν: «DEMAVIE»

Περιγραφή: Το προϊόν είναι ένα καινοτόμο θρεπτικό έδεσμα από ονόγαλα, πλούσιο σε β-γλυκάνες και αντιοξειδωτικά και χαμηλής θερμιδικής αξίας


6η Ομάδα

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο / Σχολή Χημικών Μηχανικών

Προϊόν: «Fibertoni»

Περιγραφή: Το προϊόν αποτελεί τύπο φρέσκου ζυμαρικού υψηλής διατροφικής αξίας χωρίς γλουτένη από εναλλακτικά άλευρα φαγόπυρου, φάβας και υψηλό ποσοστό διαιτητικών ινών.


7η Ομάδα

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών / Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου

Προϊόν: «Veggie it»

Περιγραφή: Το προϊόν είναι ένα γευστικό, υψηλής θρεπτικής αξίας γεμιστό μπισκότο με λυοφιλιωμένα λαχανικά και β-γλυκάνη.


8η Ομάδα

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών / Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου

Προϊόν: «ProBito»

Περιγραφή: Το προϊόν είναι ένα ρόφημα, απόλυτα γευστικό και λειτουργικό, φτιαγμένο από φρέσκο ντοματοχυμό, προβιοτικά και στέβια!

 

 

9η Ομάδα

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο / Σχολή Χημικών Μηχανικών

Προϊόν: «GR – Eco salad snack»

Περιγραφή: Το προϊόν είναι ένα ημι-αφυδατωμένο υγιεινό σνακ με πλούσια γεύση, υψηλή διατροφική αξία και σταθερό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

 

 

10η Ομάδα

ΤΕΙ Θεσσαλίας / Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων

Προϊόν: «LO.GI.C BREADD»

Περιγραφή: Το προϊόν είναι λειτουργικός άρτος ξυλόφουρνου με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, β-γλυκάνη, βιταμίνες D και Ε, ω-3 & ίνες.

 

 

11η Ομάδα

ΤΕΙ Θεσσαλίας / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων

Προϊόν: «οΝvit»

Περιγραφή: Το προϊόν είναι παγωτό ονογάλακτος, με μέλι και β-γλυκάνη, χαμηλό σε λιπαρά, με οικολογικό χαρακτήρα.

 

12η Ομάδα

Πανεπιστήμιο Αιγαίου / Τμήμα Επιστήμης, Τροφίμων & Διατροφής

Προϊόν: «SIX STICKS»

Περιγραφή: Το προϊόν είναι μια αλμυρή μπάρα δημητριακών με ω3 λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες χωρίς γλουτένη και λακτόζη.


13η Ομάδα

ΤΕΙ Θεσσαλίας / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων

Προϊόν: «Cruckies»

Περιγραφή: Το προϊόν είναι ακατέργαστα μπισκότα βρώμης, πηγή φυτικών ινών και β-γλυκάνης, που αποτελούν μια νέα πρόταση για έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

 

 

14η Ομάδα

Πανεπιστήμιο Αιγαίου / Τμήμα Επιστήμης, Τροφίμων & Διατροφής

Προϊόν: «Black waves»

Περιγραφή: Είναι οικολογικά θρεπτικά κράκερ, που συνδυάζουν μοναδικά το αλεύρι Μαυραγάνι και το τυρί Καλαθάκι Λήμνου, ελιές Μυτιλήνης και εκχυλίσματα ελληνικών βοτάνων.

 

 

15η Ομάδα

Πανεπιστήμιο Αιγαίου / Τμήμα Επιστήμης, Τροφίμων & Διατροφής

Προϊόν: «Αegean Puffs»

Περιγραφή: Είναι ένα καινοτόμο snack, υψηλής διατροφικής αξίας, φτιαγμένο 100% από τοπικές πρώτες ύλες από τα νησιά του Αιγαίου.

 

 

16η Ομάδα

ΤΕΙ Θεσσαλίας / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων

Προϊόν: «MEDdipTERRANEO»

Περιγραφή: Είναι μια σάλτσα ντομάτας βιο-λειτουργική, οικολογική,  υψηλής διατροφικής αξίας, με έντονο μεσογειακό χαρακτήρα.

 

Τα προϊόντα που διακρίθηκαν:

1ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο αξίας 1.200€ και συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί στo Παρίσι, στις 17 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης “SIAL”.

Το προϊόν που κατέκτησε την 1η θέση ήταν το “Veggie it” και προέκυψε από τη συνεργασία των Ι. Μακαρίτη, Ν. Γριβοκωστόπουλου, Μ. Γκερέκου, Δ. Σιδεράκου, Κ. – Α. Στεριώτη, Δ. Ταγκούλη , φοιτητών του ΓΠΑ υπό την καθοδήγηση της Δρ Α. Καπετανάκου.

 

2ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο αξίας 800€

Το προϊόν που κατέκτησε τη 2η θέση ήταν το «GR – Eco salad snack», που προέκυψε από τη συνεργασία των Κ. Παντελεάκη, Χ. Κουμανδράκη, Μ. Γιαννόγλου, φοιτητών του ΕΜΠ υπό την καθοδήγηση του Δρ Γ. Κατσαρού.

 

3ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο αξίας 500€

Το προϊόν που κατέκτησε την 3η θέση ήταν το «HALKIDELEAR», που προέκυψε από τη συνεργασία των Α. Μαστραλέξη, Μ. Φιλιππίδου & Ε. Παπαδάκη, φοιτητών του ΑΠΘ υπό την καθοδήγηση της Καθ. Μ. Τσιμίδου.

 

Τιμητικό Βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης

Το βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης απονεμήθηκε στην ομάδα του ΤΕΙ Θεσσαλίας για το προϊόν "Cruckies".

 

Τιμητικό Βραβείο Καλύτερου Πλάνου Μάρκετινγκ - Εμπορίας

Το Βραβείο «Καλύτερο Πλάνο Μάρκετινγκ & Εμπορίας» δόθηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για το προϊόν “Αegean Puffs".