Αρχική Σελίδα H ECOTROPHELIA EUROPE 2014

ECOTROPHELIA EUROPE 2014

Την τρίτη θέση κατέκτησε η ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό καινοτόμων προϊόντων διατροφής Ecotrophelia 2014, που πραγματοποιήθηκε, στις 19 & 20 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών “Sial”. Το καινοτόμο προϊόν “Carobites”, ένα επιδόρπιο-σνακ οικολογικού χαρακτήρα, υψηλής διατροφικής αξίας και χαμηλών λιπαρών, είχε κατακτήσει την 1η θέση στον εθνικό διαγωνισμό, τον οποίο διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) τον Ιούλιο.

 

Συνολικά, δεκαέξι ομάδες από Ελλάδα, Γαλλία, Ρουμανία, Γερμανία, Βέλγιο, Κροατία, Δανία, Ισπανία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σερβία και Ελβετία παρουσίασαν τις δημιουργίες τους ως νικήτριες των αντίστοιχων διαγωνισμών σε εθνικό επίπεδο. Με έμπνευση που πηγάζει από τις σύγχρονες τάσεις της κατανάλωσης στην Ευρώπη, οι διαγωνιζόμενοι είχαν λάβει υπόψιν τους όλες τις παραμέτρους στην ανάπτυξη ενός προϊόντος (τεχνική, συσκευασία, marketing, ρυθμιστικό πλαίσιο, οικονομική και εμπορική διάσταση) με πραγματική αφοσίωση ως προς τα αποτελέσματα.

 

Ο συναγωνισμός ήταν μεγάλος, καθώς όλες οι χώρες είχαν να επιδείξουν πραγματικά καινοτόμα προϊόντα με έντονα φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα. Τα προϊόντα, που βραβεύτηκαν ήταν τα εξής:

  • Το ECOTROPHELIA Europe ΧΡΥΣΟ απονεμήθηκε στη Γαλλική ομάδα για τη δημιουργία “DuoMarin – Les Lardons de la Mer”. Η ομάδα των φοιτητών από το MONTPELLIER SUPAGRO έλαβε χρηματικό έπαθλο 8.000 ευρώ.
  • Το ECOTROPHELIA Europe ΑΡΓΥΡΟ έλαβε η Ρουμάνικη ομάδα, που συμμετείχε με το προϊόν “TopIce”. Η ομάδα των φοιτητών από το STEFAN CEL MARE UNIVERSITY OF SUCEAVA έλαβε χρηματικό έπαθλο αξίας 4.000 ευρώ.
  • Το ECOTROPHELIA Europe ΧΑΛΚΙΝΟ, δόθηκε στην Ελληνική ομάδα για το προϊόν «Carobites». Η ομάδα των φοιτητών από το ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ έλαβε χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ.

 

Το ειδικό βραβείο της Επιτροπής «Coup de Coeur» για το πιο καινοτόμο έργο απονεμήθηκε στο Γερμανικό προϊόν “Droptail”, στην ομάδα από το HOCHSCHULE OSTWESTFALEN - LIPPE - LEMGO.