Αρχική Σελίδα H ECOTROPHELIA Ελλάδα 2013

ECOTROPHELIA Ελλάδα 2013

Ο ΣΕΒΤ πραγματοποίησε την εκδήλωση για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και τη βράβευση των νικητών του 3ου διαγωνισμού ECOTROPHELIA για τη δημιουργία νέων οικολογικών-καινοτόμων προϊόντων διατροφής, τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013.

 

 

 

 

Εθνική Επιτροπή

  • Ε. Καλούση, Πρόεδρο ΣΕΒΤ
  • Α. Τριχοπούλου / ΕΚΠΑ και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Υγείας
  • D. Rossi / Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τεχνολογικής Πλατφόρμας «FOOD FOR LIFE» και Μέλος της Ευρωπαϊκής κριτικής Επιτροπής του “ECOTROPHELIA”
  • Κ. Καλλιμάνη / Γενική Διευθύντρια ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ Γ. ΑΕ & Μέλος ΔΣ ΣΕΒΤ
  • Ρ. Γαμβρό / Πρόεδρο Επιστημονικής Επιτροπής ΣΕΒΤ

 

Τεχνική Επιτροπή

  • Σπ. Γιάνπαπας / ΦΑΓΕ Α.Ε.
  • Κ. Καραβασίλης ΕΛΑΪΣ - UNILEVER Α.Ε.
  • Α. Καμπάνης / NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε.
  • Θ. Στούπης / COCA COLA HELLAS Α.Ε.

 

Συμμετέχουσες Ομάδες Φοιτητών

 

1η Ομάδα

Πανεπιστήμιο: Πανεπιστήμιο Πατρών

Προϊόν: «FORZA Cheese»

Περιγραφή: Το «FORZA Cheese», είναι ένα λευκό τυρί τύπου φέτας, δίμηνης ωρίμανσης σε άλμη, φτιαγμένο από μίγμα αιγοπρόβειου γάλακτος 100% ελληνικής προέλευσης και εμπλουτισμένο με καρπούς ιπποφαούς βιολογικής καλλιέργειας.

 

2η Ομάδα

Πανεπιστήμιο: Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο

Προϊόν: «Pop o’ Crisp»

Περιγραφή: Το «Pop o’ Crisp», είναι σνακ με βάση το διογκωμένο ρύζι, που περιέχει άλευρα δημητριακών και πατάτας και γευστικά / αρωματικά συστατικά από παραπροϊόντα τομάτας, φέτας και επιτραπέζιων ελιών.

 

3η Ομάδα

Πανεπιστήμιο: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Προϊόν: «Greek-Flavoured Patties»

Περιγραφή: Το «Greek-Flavoured Patties» είναι ένα έτοιμο προς μαγείρεμα παρασκεύασμα κρέατος, με βάση το βόειο κιμά, που περιέχει λυοφιλιωμένο τυρόγαλα και είναι εμπλουτισμένο με αιθέριο έλαιο ρίγανης.

 

4η Ομάδα

Πανεπιστήμιο: Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Προϊόν: «Fruit ‘n’ Tapaz»

Περιγραφή: Το «Fruit ‘n’ Tapaz»  είναι ένα έτοιμο προς κατανάλωση προϊόν, ελεύθερο γλουτένης, που αποτελείται από γλυκά κράκερ και άλειμμα φρούτου με βασικά συστατικά το μήλο και το ιπποφαές.

 

5η Ομάδα

Πανεπιστήμιο: Πανεπιστήμιο Αιγαίου 

Προϊόν: «O’live.co»

Περιγραφή: Το «O’live.co» είναι ένα καινοτόμο, φιλικό προς το περιβάλλον, εύχρηστο και πολύ θρεπτικό σνακ, που αποτελείται από πράσινες ελιές γεμισμένες με πάστα κόκκινης πιπεριάς, φιστικιού αιγίνης και βοτάνων και καλύπτεται με ελαιόλαδο και μίγμα μεσογειακών μπαχαρικών. 

 

6η Ομάδα

Πανεπιστήμιο: ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Προϊόν: «Δια Ελιάς & Αέρος»

Περιγραφή: Το «Δια Ελιάς & Αέρος» είναι ένα καινοτόμο αλλαντικό αέρος ταχείας ωρίμανσης και «καθαρής ετικέτας», με χοιρινό κρέας, λίπος, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και φυσικό εκχύλισμα πολυφαινολών ελιάς, που απομονώθηκαν από τα υγρά απόβλητα ελαιουργείου.

 

7η Ομάδα

Πανεπιστήμιο: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Προϊόν: «Eviva»

Περιγραφή: Το «Eviva» αποτελεί ένα καινοτόμο έτοιμο προς μαγείρεμα προϊόν, που συνδυάζει έξυπνα ένα υψηλής διατροφικής αξίας λευκό ψάρι, τη τσιπούρα, με το ιδιαίτερο άρωμα των παραδοσιακών ελληνικών αποσταγμάτων ούζου και τσίπουρου.

 

8η Ομάδα

Πανεπιστήμιο: Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Προϊόν: «30bees»

Περιγραφή: Το «30bees», αποτελεί ένα καινοτόμο, λειτουργικό, έτοιμο προς κατανάλωση σνακ με λίγες θερμίδες και χαμηλό περιεχόμενο σακχάρων, που έχει ως κύρια συστατικά το Ελληνικό οργανικό μέλι Ελάτης, τη βανίλια, τη γύρη μελισσών ή τη Λαδανιά και τα καρύδια.

 

9η Ομάδα

Πανεπιστήμιο: Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Προϊόν: «Amalthia Kefir»

Περιγραφή: Το «Amalthia Kefir» είναι ένα καινοτόμο, οικολογικό προϊόν, που ανήκει στην κατηγορία των λειτουργικών γαλακτοκομικών ροφημάτων και έχει ως κύρια συστατικά, το οργανικό κατσικίσιο γάλα χαμηλών λιπαρών, την καλλιέργεια κεφίρ και το τυρόγαλα.

 

10η Ομάδα

Πανεπιστήμιο: ΤΕΙ Θεσσαλίας

Προϊόν: «LACTOMELO®»

Περιγραφή: Το LACTOMELO® είναι ένα νέο οικο-λειτουργικό γλύκισμα με βιολογικά πιστοποιημένο παστεριωμένο γάλα, ρύζι, μέλι και ινουλίνη.

 

11η Ομάδα

Πανεπιστήμιο: Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Προϊόν: «Minoan Glyki»

Περιγραφή: Το «Μοινόα Γλύκη», είναι μια καινοτόμα αλλά και παραδοσιακή οικολογική κρητική μουσταλευριά με βιολογικό μούστο, Λημνιακό αλεύρι σίτου γνωστό ως Μαυραγάνι και χαρουπόμελο.

 

Τα προϊόντα που βραβεύθηκαν:

 

1ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο αξίας 1.200€ και συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Το προϊόν που κατέκτησε την 1η θέση ήταν το “Eviva” και προέκυψε από τη συνεργασία των Σ. Μανιού, Ε. Ζηλελίδου, Σ. Ποιμενίδου, Ι. Μακαρίτη & Ε. Μάντου, φοιτητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την καθοδήγηση του Καθ. κ. Π. Σκανδάμη.  

 

2ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο αξίας 800€

Το προϊόν που κατέκτησε τη 2η θέση ήταν το «30bees», που προέκυψε από τη συνεργασία των  Π. Αχιλλαδέλη, Κ. Δελλαδέτσιμα, Π. Μαλαμέλη & Ε. Βαλσαμίδου φοιτητών του  Πανεπιστημίου Αιγαίου υπό την καθοδήγηση του Δρ Δ. Μακρή. 

 

3ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο αξίας 500€

Το προϊόν που κατέκτησε την 3η θέση ήταν το «Δια Ελιάς & Αέρος», που προέκυψε από τη συνεργασία των Μ. Κανδυλάκη, Ε. Τσιμτσιράκη & Σ. Τουτσικιάν φοιτητών του ΤΕΙ Θεσσαλίας υπό την καθοδήγηση του Καθ. κ. Ι. Γιαβάση.