Αρχική Σελίδα H ECOTROPHELIA Ελλάδα 2014

ECOTROPHELIA Ελλάδα 2014

Ο ΣΕΒΤ πραγματοποίησε την εκδήλωση για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και τη βράβευση των νικητών του 4ου διαγωνισμού ECOTROPHELIA για τη δημιουργία νέων οικολογικών-καινοτόμων προϊόντων διατροφής, τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2014.

Εθνική Επιτροπή

  • Ε. Καλούση, Πρόεδρο ΣΕΒΤ
  • Α. Τριχοπούλου / ΕΚΠΑ και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Υγείας
  • Γρ. Αντωνιαδης / Πρόεδρος ΣΔΕ
  • D. Rossi / Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τεχνολογικής Πλατφόρμας «FOOD FOR LIFE» και Μέλος της Ευρωπαϊκής κριτικής Επιτροπής του “ECOTROPHELIA”
  • Ρ. Γαμβρό / Πρόεδρο Επιστημονικής Επιτροπής ΣΕΒΤ

 

Τεχνική Επιτροπή

  • Α. Καμπάνης / ΝΕΣΤΛΕ ΕΛΛΑΣ.
  • Κ. Καραβασίλης / COCA COLA HELLAS.
  • Ε. Μάκρας / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ.
  • Μ. Ρεπάνης / ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ
  • Γ. Σμαρνάκης / PALLAS

 

Συμμετέχουσες Ομάδες Φοιτητών

 

1η Ομάδα

Πανεπιστήμιο: Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Προϊόν: «ARESΙ»

Περιγραφή: Η σοκολατόπαστα ARESI είναι ένα υγιές και εύκολο στη χρήση σνακ λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της συσκευασίας και της συνταγής. Ένας απροσδόκητος συνδυασμός μεταξύ του φυσικού γλυκαντικού στέβια και του γάλακτος χωρίς λακτόζη περιέχεται σε μία συσκευασία squeeze που μπορεί να απολαύσει ο καθένας κάθε στιγμή.

 

2η Ομάδα

Πανεπιστήμιο: ΤΕΙ Θεσσαλίας

Προϊόν: «B - Tahini»

Περιγραφή: Το «B - Tahini», είναι ένα νέο, οικο-λειτουργικό ελεύθερο γλουτένης μπισκότο, γεμιστό με πραλίνα αμυγδάλου, βασισμένη στο ταχίνι και το μέλι, χωρίς συντηρητικά.

 

3η Ομάδα

Πανεπιστήμιο: Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Προϊόν: «Romvus»

Περιγραφή: Το Romvus είναι ένα καινοτόμο οικολογικό ρόφημα από 100% Ελληνικές πρώτες ύλες οργανικής παραγωγής. Τα κύρια συστατικά του είναι, μέλι βανίλια Ελάτης Μαινάλου (ΠΟΠ) , συμπυκνωμένος χυμός πορτοκάλι Λακωνίας και οργανικά εκχυλίσματα βοτάνων από την Κρήτη και την Ικαρία.

 

4η Ομάδα

Πανεπιστήμιο: Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο

Προϊόν: «Fystiki Halva»

Περιγραφή: Το Fystiki Halva είναι ένα προϊόν ζαχαροπλαστικής, έτοιμο προς κατανάλωση, με υψηλή διατροφική αξία, διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις: με πάστα φιστικιού, που παράγεται από την άλεση αποφλοιωμένων και ψημένων φιστικιών αιγίνης, χαρουπόμελο, γλυκαντικές ουσίες (ζάχαρη), σησαμέλαιο και νεράντζι ή σύκο.

 

5η Ομάδα

Πανεπιστήμιο: Πανεπιστήμιο Αιγαίου 

Προϊόν: «Mastinia»

Περιγραφή: Τα Mastinia είναι ένα οικολογικό - καινοτόμο προϊόν, που βασίζεται σε παραδοσιακές συνταγές. Είναι κριτσίνια χωρίς γλουτένη με τέσσερις διαφορετικές γεύσεις. Η πρώτη γεύση είναι με βασιλικό, η δεύτερη με γλυκάνισο, η τρίτη με σπανάκι και η τέταρτη με καρότο και Χιώτικο μανταρίνι.

 

6η Ομάδα

Πανεπιστήμιο: ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Προϊόν: «KetchupEco»

Περιγραφή: To KetchupEco, είναι κέτσαπ, με κύρια συστατικά τις βιολογικές τομάτες, το βιολογικό ξύδι, το κρεμμύδι, τους γλυκοζίτες στέβιας, ως γκυκαντικό και την ινουλίνη, η οποία είναι ισχυρό πρεβιοτικό.

 

7η Ομάδα

Πανεπιστήμιο: ΤΕΙ Θεσσαλίας

Προϊόν: «Double Joy»

Περιγραφή: Το Double Joy, ένα επιδόρπιο-γλύκισμα με κρέμα και ζελέ, παρουσιάζει ένα οικολογικό προφίλ   αφού χρησιμοποιεί χυμό από βιολογικά σταφύλια και ρόδια και επιπλέον αξιοποιεί υποπροϊόντα της βιομηχανίας γαλακτοκομικών (οροπρωτεΐνες). Όλα τα συστατικά αναμειγνύονται και συνδυάζονται οδηγώντας σε ένα θρεπτικό και νόστιμο επιδόρπιο-γλύκισμα με ένα ιδιαίτερο οικολογικό χαρακτήρα.

 

8η Ομάδα

Πανεπιστήμιο: Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Προϊόν: «Cheese & Health»

Περιγραφή: Το Cheese & Health είναι τυρί πρόβειο βιολογικής γεωργίας σε άλμη με συμπυκνωμένο εκχύλισμα Ελληνικής καλλιεργήσιμης ρίγανης, πλούσια σε φυσικά αντιοξειδωτικά συστατικά με μειωμένη περιεκτικότητα σε αλάτι και με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και μαγνήσιο, φιλικό για άτομα με υπέρταση.

 

9η Ομάδα

Πανεπιστήμιο: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Προϊόν: «Carobites»

Περιγραφή: Το Carobites είναι ένα επιδόρπιο-σνακ οικολογικού χαρακτήρα, υψηλής διατροφικής αξίας και χαμηλών λιπαρών, το οποίο συνδυάζει τη φυσική γλυκύτητα του χαρουπιού με την καινοτόμο τεχνολογία των εδώδιμων επικαλύψεων.

 

Τα προϊόντα που βραβεύθηκαν:

 

1ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο αξίας 1.200€ και συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Το προϊόν που κατέκτησε την 1η θέση ήταν το “Carobites” και προέκυψε από τη συνεργασία των Γκριβοκωστόπουλου Ν., Μακαρίτη Ι., Γαβριήλ Α., Διαμαντή Λ., Καλογιαννάκη Κ. & Πατεράκη Γ.-Λ., φοιτητών του ΓΠΑ υπό την καθοδήγηση της Δρ A. Καπετανάκου.

 

2ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο αξίας 800€

Το προϊόν που κατέκτησε τη 2η θέση ήταν το «Mastinia», που προέκυψε από τη συνεργασία των Δημητροπούλου Γ.– Μ., Καλουτά Α.–Η., Παπαδάκη Σ. & Δ. Παπακωνσταντινάκη, φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου υπό την καθοδήγηση του Δρ Ζ. Ιωάννου.

 

3ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο αξίας 500€

Το προϊόν που κατέκτησε την 3η θέση ήταν το «KetchupEco», που προέκυψε από τη συνεργασία των Γκίτη Σ., Γόγολου Π., Σουλιώτη Ε., φοιτητών του ΤΕΙ Θεσσαλίας υπό την καθοδήγηση του Καθ. κ. Αθ. Μανούρα.