Αρχική Σελίδα H ECOTROPHELIA Ελλάδα 2011

ECOTROPHELIA Ελλάδα 2011

Ο ΣΕΒΤ πραγματοποίησε την εκδήλωση για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και τη βράβευση των νικητών του 1ου διαγωνισμού ECOTROPHELIA για τη δημιουργία νέων οικολογικών-καινοτόμων προϊόντων διατροφής, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011.

 

Εθνική Επιτροπή

  • Ε. Καλούση, Πρόεδρο ΣΕΒΤ
  • Α. Τριχοπούλου / ΕΚΠΑ και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Υγείας
  • D. Rossi / Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τεχνολογικής Πλατφόρμας «FOOD FOR LIFE» και Μέλος της Ευρωπαϊκής κριτικής Επιτροπής του “ECOTROPHELIA”
  • Γ. Αντωνιάδη / Πρόεδρο ΣΔΕ
  • Ρ. Γαμβρό / Πρόεδρο Επιστημονικής Επιτροπής ΣΕΒΤ

 

Τεχνική Επιτροπή

  • Ε. Πατέρα
  • Σπ. Γιάνπαπας
  • Κ. Καραβασίλης
  • Στ. Κιρκαγασλής

 

Συμμετέχουσες Ομάδες Φοιτητών

1η Ομάδα

Πανεπιστήμιο: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Προϊόν: «Magic Key» (magiki)

Περιγραφή: Το "Magic Key", είναι dressing σαλάτας με βάση το έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο. Τα υψηλής διατροφικής αξίας συστατικά του, το καθιστούν κατάλληλο για κατανάλωση από όλους ενώ η καινοτόμα συσκευασία του, που ενσωματώνει διάφορα μπαχαρικά, επιτρέπει στον καταναλωτή να επιλέξει τη γεύση, που επιθυμεί.

 

2η Ομάδα

Πανεπιστήμιο: Πανεπιστήμιο Αιγαίου & Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Προϊόν: «Sweet Variation - Semolina Halva»

Περιγραφή: Το «Sweet Variation - Semolina Halva» είναι ένα παραδοσιακό προϊόν ψυγείου έτοιμο προς κατανάλωση, από τη φύση του πλούσιο σε σελήνιο, χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, με φυτικές ίνες και χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Διακρίνεται για τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του αλλά και για τη χρήση Οργανικών πρώτων Υλών και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κατά την παραγωγή του.

 

3η Ομάδα

Πανεπιστήμιο: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων & Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Προϊόν: «Da Vero - Ecoseafood cold cuts»

Περιγραφή: Το «Da Vero - Ecoseafood cold cuts», συνδυάζει τη διατροφική αξία των θαλασσινών και την οικολογική αξιοποίηση των μερών προϊόντων της βιομηχανίας τροφίμων, σε μια νόστιμη και υγιεινή διατροφική επιλογή.

 

4η Ομάδα

Πανεπιστήμιο: Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο

Προϊόν: «Green Mediterranean Deli Salad»

Περιγραφή: Το «Green Mediterranean Deli Salad», είναι μια προ-συσκευασμένη έτοιμη προς κατανάλωση σαλάτα, που αποτελείται εξ’ ολοκλήρου από ελληνικά λαχανικά βιολογικής καλλιέργειας.

 

5η Ομάδα

Πανεπιστήμιο: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Προϊόν: «Σαλάμι αέρος  εΛαδικό»

Περιγραφή: Το «Σαλάμι αέρος εΛαδικό»,  είναι ένα αλλαντικό αέρος με πλήρη αντικατάσταση του προστιθεμένου ζωικού λίπους από ελαιόλαδο και ταυτόχρονη προσθήκη προβιοτικών καλλιεργειών και φυτικών ινών.

 

6η Ομάδα

Πανεπιστήμιο: Πανεπιστήμιο Πατρών

Προϊόν: «Siero drink»

Περιγραφή: Το «Siero drink», είναι ένα καινοτόμο προβιοτικό ρόφημα τυρογάλακτος με καλλιέργεια μικροοργανισμών ακινητοποιημένων σε μαστίχα Πάφου.

 

Τα προϊόντα που βραβεύθηκαν:

 

1ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο αξίας 1.200€ και συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Το προϊόν που κατέκτησε την 1η θέση ήταν το “Da Vero - Ecoseafood cold cuts” και προέκυψε από τη συνεργασία της κα Αυγουστίνας Γκαλιτσοπούλου και του κ. Ιωάννη Σαρακατσιάνου, φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου αντίστοιχα, υπό την καθοδήγηση του Καθ. κ. Μ. Κοντομηνά.

 

2ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο αξίας 800€

Το προϊόν που κατέκτησε τη 2η θέση ήταν το “Sweet Variation-Semolina Halva” και προέκυψε από τη συνεργασία των Ε. Μήτσου, Δ. Σακκά, Μ. Τσαγκρασούλη, Α. Πρόιου και Π. Λουγκοβόη, φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την καθοδήγηση του Καθ. κ. Χ. Καραντώνη.

 

3ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο αξίας 500€

Το 3ο βραβείο κατέκτησαν 2 προϊόντα: Το πρώτο ήταν το “Magic Key”, που προέκυψε από τη συνεργασία των Ο. Καλτσά, Σ. Πρωτονοταρίου και Κ. Τσατσαράγκου, φοιτητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την καθοδήγηση των Καθ. κας. Ι. Μαντάλα και κ. Σ. Γιαννιώτη. Το δεύτερο ήταν το “Green Mediterranean Deli Salad”, που προέκυψε από τη συνεργασία των Ζ. Αλεξανδράκη, Μ. Γιαννόγλου, Γ. Διαμαντόπουλο, Γ. Δημόπουλο, Κ. Γιαννούκο και Γ. Κατσαρό, φοιτητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, υπό την καθοδήγηση του Καθ. κ. Π. Ταούκη.