Αρχική Σελίδα H ECOTROPHELIA ΕΛΛΑΔΑ 2022

ECOTROPHELIA ΕΛΛΑΔΑ 2022

ECOTROPHELIA ΕΛΛΑΔΑ 2022

Η νέα γενιά συνεχίζει να καινοτομεί, να δημιουργεί και να ξεχωρίζει!

Στις 6 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε ο Εθνικός Διαγωνισμός Οικολογικών-Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2022, που συμπλήρωσε 12 χρόνια αδιάκοπης και επιτυχημένης παρουσίας στην Ελλάδα. Ο Διαγωνισμός διεξήχθη με φυσική παρουσία, ενώ την ημέρα της Βράβευσης λειτούργησε Έκθεση με τα διαγωνιζόμενα προϊόντα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να τα γνωρίσει και να τα απολαύσει.

Μπορείτε να δείτε εδώ τα 12 προϊόντα που πέρασαν στην τελική φάση του Διαγωνισμού και κέρδισαν τις εντυπώσεις, το σχετικό video και άλλο φωτογραφικό υλικό

Στις 5 Ιουλίου οι συμμετέχουσες ομάδες παρουσίασαν με αξιοθαύμαστο επαγγελματισμό τα προϊόντα τους στην Εθνική Επιτροπή, που αποτελείται από προσωπικότητες του ακαδημαϊκού, επιστημονικού και επιχειρηματικού κόσμου:

  • Ιωάννης Γιώτης, Πρόεδρος ΣΕΒΤ,
  • Γρηγόρης Αντωνιάδης/ Πρόεδρο ΣΔΕ,
  • Τατιανή Καμπιώτη/Business Executive Officer Nestle Professional  και τον
  • Ρόδιο Γαμβρό/ Πρόεδρο Επιστημονικής Επιτροπής ΣΕΒΤ

Πιο πριν η Τεχνική Επιτροπή αξιολογεί τις προτάσεις και αποφασίζει ποιες από αυτές πληρούν τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό κριτήρια και προκρίνονται στην τελική φάση του διαγωνισμού. Αποτελείται από διακεκριμένους επιστήμονες και εξέχοντα στελέχη της Βιομηχανίας Τροφίμων:

  • Κάτια Βαρταλίτη – Διευθύντρια Νομοθεσίας Τροφίμων και Επιστημονικών Υποθέσεων της ΝΕΣΤΛΕ ΕΛΛΑΣ ΑΕ,
  • Βασίλης Μπουκίδης  – Υπεύθυνος Έρευνας & Ανάπτυξης της  ΙΟΝ AΕ,
  • Μανώλης Ρεπάνης – Υπεύθυνος Διαχείρισης Ποιότητας  – Έρευνας και Ανάπτυξης της ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΤ
  • Γιάννης Σμαρνάκης  – Δ/ντης Εργοστασίου της ΛΑΒΔΑΣ ΑΕ ΖΑΧΑΡΩΔΗ και
  • Άρτεμις Χατζηγεωργίου – Διευθύντρια Τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης της ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε

Τα προϊόντα που διακρίθηκαν:

  • Το 1ο βραβείο και το βραβείο για το «Καλύτερο Πλάνο Μάρκετινγκ & Εμπορίας» κατέκτησε η ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών / Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου, για το προϊόν Granny’s Wish. Πρόκειται για ένα θρεπτικό shot οσπρίων και λαχανικών που καταναλώνεται και ως dressing. 
  • Το 2ο βραβείο κέρδισε η ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου / Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής, για το προϊόν My Vefir, vegan ρόφημα τύπου κεφίρ σε 3 διαφορετικές γεύσεις και σε οικολογική συσκευασία.
  • Το 3ο βραβείο απέσπασε η ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας / Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής, για το προϊόν Bit-Eat, μία θρεπτική σειρά παξιμαδιών, σε τρεις διαφορετικές γεύσεις, για κατανάλωση όλη την ημέρα.
  • Το βραβείο για την «Καλύτερη Παρουσίαση» απονεμήθηκε στην ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης / Τμήμα Χημικών Μηχανικών, για το προϊόν Φanies, χορτοφαγικά μπράουνις υψηλής πρωτεΐνης από κόκκινες φακές.