Αρχική Σελίδα H ECOTROPHELIA EUROPE 2021 - Αποτελέσματα Διαγωνισμού

ECOTROPHELIA EUROPE 2021 - Αποτελέσματα Διαγωνισμού

Νέα ευρωπαϊκή διάκριση για την Ελλάδα.

Η ελληνική ομάδα κατέκτησε τη δεύτερη θέση και το αργυρό βραβείο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό καινοτόμων προϊόντων διατροφής ECOTROPHELIA EUROPE 2021, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Οκτωβρίου διαδικτυακά.

Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από την ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου-Σχολή Χημικών Μηχανικών, με το προϊόν Nutri Salad Bars, που είχε κερδίσει στον αντίστοιχο Εθνικό Διαγωνισμό τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η ελληνική ομάδα, με μία εξαιρετική παρουσία, εντυπωσίασε με το καινοτόμο προϊόν της, γεγονός που αποτυπώνεται στη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε.

Συνολικά, στον Διαγωνισμό συμμετείχαν δεκατρείς ομάδες φοιτητών από ισάριθμες χώρες της Ευρώπης. Η διαγωνιστική διαδικασία αλλά και η τελετή έγιναν και αυτή τη χρονιά εξ αποστάσεως, λόγω της πανδημίας. Τα αναλυτικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:

  • Το χρυσό βραβείο, ECOTROPHELIA Europe GOLD, κέρδισε η ομάδα της Δανίας για το προϊόν “Tempty”, υγιεινό, νόστιμο και βιώσιμο προϊόν, που αποτελεί μία εναλλακτική του κρέατος πρόταση, με βάση το μυκήλιο.
  • Το αργυρό βραβείο, ECOTROPHELIA Europe SILVER, μοιράστηκαν από κοινού δύο χώρες: η ομάδα της Ελλάδας, με το προϊόν “Nutri Salad Bars”, αλμυρή μπάρα δημητριακών με άρωμα Μεσογείου, σε 3 γεύσεις (ελληνική σαλάτα, πράσινη, σαλάτα, σαλάτα λαχανικών) και η ομάδα της Γαλλίας με το προϊόν “Butternot”, μία εναλλακτική πρόταση στο βούτυρο και τη μαργαρίνη, φυτικής προέλευσης, χωρίς λιπαρά.         
  • Το ειδικό βραβείο ECOTROPHELIA Special Marketing Prize, κέρδισε η ομάδα του Ηνωμένου Βασιλείου για το προϊόν “Libero”, μη αλκοολούχο λικέρ καφέ, ποικιλίας Arabica, με πλούσιο άρωμα και αφρώδη υφή.

Λόγω της ισοψηφίας στη δεύτερη θέση, δεν δόθηκε χάλκινο βραβείο.

Η σταθερή και επιτυχημένη προσπάθεια των Ελλήνων φοιτητών, παρά τις αντίξοες συνθήκες, επιβεβαιώνει τη δημιουργικότητα, το ταλέντο και τις δυνατότητες που υπάρχουν στη χώρα μας, στοιχεία τα οποία η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων μπορεί να αξιοποιήσει.

Στα 11 χρόνια που ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων διοργανώνει τον Εθνικό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA, οι ελληνικές ομάδες έχουν καταφέρει να διακριθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο 5 φορές, κερδίζοντας 2 χρυσά, 2 αργυρά και 1 χάλκινο βραβεία.

Διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου.