Αρχική ΣελίδαH ECOTROPHELIA Ελλάδα 2020

ECOTROPHELIA Ελλάδα 2020

ECOTROPHELIA Ελλάδα 2020

Στις 8 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ο  Εθνικός Διαγωνισμός Οικολογικών - Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2020. Ο Διαγωνισμός-θεσμός, τον οποίο διοργανώνει με συνέπεια ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, συμπλήρωσε φέτος 10 χρόνια επιτυχούς παρουσίας στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών, περισσότεροι από 490 φοιτητές, από 15 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους και να αναπτύξουν πρωτοποριακά προϊόντα διατροφής.

Οι συμμετέχουσες ομάδες συναγωνίστηκαν με πάθος και κέρδισαν τις εντυπώσεις της Εθνικής Επιτροπής, για την καινοτομία, την ποιότητα, τα ιδιαίτερα διατροφικά και οικολογικά χαρακτηριστικά των προϊόντων τους.

Εθνική Επιτροπή

  • Ε. Καλούσης, Πρόεδρος ΣΕΒΤ
  • Α. Τριχοπούλου / Πρόεδρος Ινστιτούτου Υγείας
  • Τ. Καμπιώτη / Business Executive Officer NESTLE PROFESSIONAL / NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε.
  • Γρ. Αντωνιάδης / Πρόεδρος ΣΔΕ
  • Ρ. Γαμβρός / Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής ΣΕΒΤ

Τεχνική Επιτροπή

  • Κ. Βαρταλίτη, NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε.
  • Β. Μπουκίδης, ΙΟΝ Α.Ε.
  • Μ. Ρεπάνης, ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕΤ
  • Γ. Σμαρνάκης, ΛΑΒΔΑΣ ΑΕ ΖΑΧΑΡΩΔΗ
  • A. Χατζηγεωργίου, ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε.

1η Ομάδα  

Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών / Τμήμα Χημείας

Προϊόν: Leon, ελληνικό αφέψημα φύλλων ιπποφαούς βιολογικής καλλιέργειας σε δύο γεύσεις, φρούτα του δάσους/καρπούζι και ανανά. 

 

 

 

 

 

2η Ομάδα

 

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης / Τμήμα Χημικών Μηχανικών

Προϊόν: Proato, αφέψημα βρώμης, εμπλουτισμένο με πρωτεΐνη ορού γάλακτος και καζεΐνη, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες.

 

 

 

 

3η Ομάδα

 

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών / Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου

Προϊόν: NISSOS GUM, μια λειτουργική τσίχλα, σύμμαχος της στοματικής υγείας, με γεύση μαστίχα ή μανταρίνι. 

 

 

 

 

4η Ομάδα

 

Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Διατροφής & Επιστήμης Τροφίμων

Προϊόν: Spread up, τριλογία καινοτόμων spreads τομάτας, υψηλής διατροφικής και οικολογικής αξίας. 

 

 

 

 

5η Ομάδα

 

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Χημικών Μηχανικών & Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Αρχιτεκτονικής

Προϊόν: Doozy, φουρνιστά κράκερ χωρίς γλουτένη, με αμύγδαλο, καρύδα, ιπποφαές και καλλιέργειες L. Acidophilus.

 

 

 

 

6η Ομάδα

 

Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Διατροφής & Επιστήμης Τροφίμων

Προϊόν: O-Live, οικολογικά κριτσίνια με αλεύρι ελιάς και γέμιση από 100% ελληνικά φρούτα και λαχανικά, σε 5 γεύσεις.

 

 

 

 

7η Ομάδα

 

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης / Τμήμα Χημικών Μηχανικών & Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης.

Προϊόν: PROBIODORO, σως vinaigrette με καλλιέργεια. Ενδείκνυται για χρήση ως συνοδευτικό σε σαλάτες και αποτελεί μία εναλλακτική πηγή προβιοτικών.

 

 

 

 

8η Ομάδα

 

Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Διατροφής & Επιστήμης Τροφίμων

Προϊόν: PlayFood – Hephaistos Spread, ένα υγιεινό γεύμα - παιχνίδι που μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν, γευστικά και δημιουργικά!

 

 

 

9η Ομάδα

 

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής

Προϊόν: CrackTales, καινοτόμο βιολογικό σνακ από άλευρα και πρωτεΐνες  οσπρίων και δημητριακών, χωρίς προσθήκη ζάχαρης με βιολογικά αλείμματα φρούτων και λαχανικών.

 

 

 

10η Ομάδα

 

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο,  Σχολή Χημικών Μηχανικών – Εργαστήριο Χημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων

Προϊόν: FISQUE instant fish soup, καινοτόμο οικολογικό μίγμα για μια απολαυστική ψαρόσουπα στη στιγμή!

 

 

 

 

11η Ομάδα

 

Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Διατροφής & Επιστήμης Τροφίμων  

Προϊόν: Chicken Boost from A to Zinc, γεμιστό κοτόπουλο με αποξηραμένα  λαχανικά, που αποτελεί ένα τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας.

 

 

 

 

Τα προϊόντα που διακρίθηκαν:

1ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο αξίας 1.500€ και συμμετοχή στον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Το προϊόν που κατέκτησε την 1η θέση ήταν το “O-Live”,  Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Τμήμα Διατροφής και Επιστήμης Τροφίμων.

 

2ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο αξίας 1.000€

Το προϊόν που κατέκτησε τη 2η θέση ήταν το “PROATO”, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης - Τμήμα Χημικών Μηχανικών.

 

3ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο αξίας 800€

Το προϊόν που κατέκτησε την 3η θέση ήταν το "NISSOS GUM", Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου.

 

Τιμητικό Βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης

Το βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης απονεμήθηκε στην ομάδα του του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας - Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής, για το προϊόν “CrackTales”. 

 

Τιμητικό Βραβείο Καλύτερου Πλάνου Μάρκετινγκ – Εμπορίας

Το βραβείο για το «Καλύτερο Πλάνο Μάρκετινγκ & Εμπορίας» απονεμήθηκε στην ομάδα των Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης - Τμήμα Χημικών Μηχανικών & Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Τμήμα Αρχιτεκτονικής, για το προϊόν “Doozy”.

Δείτε το video με τα προϊόντα.