Αρχική ΣελίδαH ECOTROPHELIA Ελλάδα 2019

ECOTROPHELIA Ελλάδα 2019

ECOTROPHELIA Ελλάδα 2019

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουνίου, στην Αθήνα, ο Εθνικός Διαγωνισμός Οικολογικών - Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2019. Οι καινοτόμες ιδέες και η δημιουργικότητα των νέων Ελλήνων φοιτητών αναδείχτηκαν για μια ακόμη χρονιά μέσω του Διαγωνισμού, τον οποίο διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, από το 2011.  Οι συμμετέχουσες ομάδες συναγωνίστηκαν με πάθος και κέρδισαν τις εντυπώσεις της Εθνικής Επιτροπής, για την καινοτομία, την ποιότητα, τα ιδιαίτερα διατροφικά και οικολογικά χαρακτηριστικά των προϊόντων τους.

 

Εθνική Επιτροπή

Ε. Καλούσης, Πρόεδρος ΣΕΒΤ

Α. Τριχοπούλου / Πρόεδρος Ινστιτούτου Υγείας

Τ. Καμπιώτη / Business Executive Officer NP/ NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Γρ. Αντωνιάδης / Πρόεδρος ΣΔΕ

Ρ. Γαμβρός / Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής ΣΕΒΤ

Τεχνική Επιτροπή

Κ. Βαρταλίτη, NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Κ. Καραβασίλης, ELBISCO ABEE

Μ. Ρεπάνης, ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕΤ

Γ. Σμαρνάκης, ΛΑΒΔΑΣ ΑΕ ΖΑΧΑΡΩΔΗ

A. Χατζηγεωργίου, ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε.

 

1η Ομάδα  

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών / Τμ. Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου

Προϊόν: GReatings

Περιγραφή: Γευστικό, οικολογικό, έτοιμο προς μαγείρεμα γεύμα, βασισμένο σε παραδοσιακές ελληνικές συνταγές. 

 

2η Ομάδα

Εθνικό Mετσόβιο Πολυτεχείο / Σχολή Χημικών Μηχανικών

Προϊόν: Coofie

Περιγραφή: Μπισκότο πλούσιο σε ίνες, χωρίς γλουτένη και λακτόζη, που προσφέρει μία νέα γευστική εμπειρία! 

 

 

3η Ομάδα

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο / Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής

Προϊόν: HOLI BEAN

Περιγραφή: Πάστα ζυμωμένων φασολιών με ελαιόλαδο, με αντιθρομβωτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. 

 

4η Ομάδα

Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Διατροφής & Επιστήμης Τροφίμων

Προϊόν: Grap é Roll

Περιγραφή: Ένα καινοτόμο, έτοιμο προς κατανάλωση επιδόρπιο, πλούσιο σε φυτικές ίνες, παρασκευασμένο από Ελληνικά superfoods.

 

5η Ομάδα

Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων

Προϊόν: FrozéYo

Περιγραφή: Ένα λειτουργικό ζυμούμενο γαλακτοκομικό προϊόν παγωτού, παρασκευασμένο με την προσθήκη χυμού ροδιού και μελιού.

 

6η Ομάδα

Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Διατροφής & Επιστήμης Τροφίμων

Προϊόν: ROBUSTUS

Περιγραφή: Ένα ενεργειακό ρόφημα με χυμό ροδιού, χαρουπόμελο, εκχυλίσματα φύλλων ελιάς, ασπροθύμαρου, λεβάντας και αιθέριο έλαιο μέντας. 

 

 

7η Ομάδα

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων

Προϊόν: ButVeg

Περιγραφή: Ένα φυτικό προϊόν επάλειψης που συνδυάζει μαργαρίνη με μαρμελάδα από φρούτα & λαχανικά.

 

 

8η Ομάδα

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής

Προϊόν: VegNut power

Περιγραφή: Ένα στιγμιαίο ρόφημα, σε σκόνη, που παρασκευάζεται από κάστανα, καρύδια και πετιμέζι ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή.

 

 

9η Ομάδα

ΑΠΘ / Τμήμα Χημικών Μηχανικών, ΔΙ.ΠΑ.Ε./Τμήμα Οικονομικών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Μηχανικής Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων

Προϊόν: Araobusto

Περιγραφή: Στιγμιαίος καφές, προηγμένο προϊόν ξήρανσης κρύας εκχύλισης καφέ Arabica & Robusta

 

 

Τα προϊόντα που διακρίθηκαν:

1ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο αξίας 1.200€ και συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών “ANUGA”, στην Κολωνία της Γερμανίας, στις 6 & 7/10/2019.

Το προϊόν που κατέκτησε την 1η θέση αλλά και το Τιμητικό Βραβείο Καλύτερου Πλάνου Μάρκετινγκ – Εμπορίας ήταν το «GReatings», Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών / Τμήμα. Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου. 

 

2ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο αξίας 800€

Το προϊόν που κατέκτησε τη 2η θέση ήταν το «Coofie», Εθνικό Mετσόβιο Πολυτεχνείο / Σχολή Χημικών Μηχανικών

 

3ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο αξίας 500€

Το προϊόν που κατέκτησε την 3η θέση ήταν το «HOLI BEAN», Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο / Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής.

 

Τιμητικό Βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης

Το βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης απονεμήθηκε στην ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Τμήμα Διατροφής & Επιστήμης Τροφίμων για το προϊόν «ROBUSTUS».

 

Video προϊόντων: