Αρχική ΣελίδαH ECOTROPHELIA Ελλάδα 2018

ECOTROPHELIA Ελλάδα 2018

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 26 Ιουνίου, στην Αθήνα, ο Εθνικός Διαγωνισμός Οικολογικών - Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2018. Νικητές του Διαγωνισμού, που διοργανώνει τα τελευταία 8 χρόνια ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, αναδείχτηκαν και πάλι η δημιουργική νέα γενιά και η καινοτομία!  Οι συμμετέχουσες ομάδες εντυπωσίασαν την Εθνική Επιτροπή με τα ξεχωριστά προϊόντα που παρουσίασαν, τα οποία χαρακτηρίζονταν από ποιότητα, ιδιαίτερα διατροφικά χαρακτηριστικά και σεβασμό προς το περιβάλλον.

 

Εθνική Επιτροπή

  • Ε. Καλούσης, Πρόεδρος ΣΕΒΤ
  • Α. Τριχοπούλου / Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας
  • Γρ. Αντωνιάδης / Πρόεδρος ΣΔΕ
  • Τ. Καμπιώτη / Business Executive Officer NP/ NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε.
  • Ρ. Γαμβρός / Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής ΣΕΒΤ

 

Τεχνική Επιτροπή

  • Κάτια Βαρταλίτη, Δ/ντρια Νομοθεσίας Τροφίμων και Επιστημονικών Υποθέσεων της ΝΕΣΤΛΕ ΕΛΛΑΣ ΑΕ
  • Νίκος Βαλέτ, Διευθυντής Έρευνας & Ανάπτυξης της CHIPITA SA
  • Κώστας Καραβασίλης, Δ/ντης Έρευνας, Ανάπτυξης & Ποιότητας της  ELBISCO ABEE
  • Τάσσος Κλάψης, Δ/ντής Έρευνας & Ανάπτυξης της COCA COLA 3E Ελλάδος ΑΕ
  • Μανώλης Ρεπάνης, Υπεύθυνος Διαχείρισης Ποιότητας  – Έρευνας και Ανάπτυξης της ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΤ
  • Γιάννης Σμαρνάκης, Δ/ντης Εργοστασίου της ΛΑΒΔΑΣ ΑΕ ΖΑΧΑΡΩΔΗ
  • Aφροδίτη Χατζηγεωργίου, Δ/ντρια Τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης της ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε

 

Συμμετέχουσες Ομάδες Φοιτητών

 

1η Ομάδα

ΤΕΙ Θεσσαλίας / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων

Προϊόν: «Yess»

Περιγραφή: Tο «Yess» είναι προβιοτικό επιδόρπιο γιαουρτιού από κατσικίσιο γάλα με χαμηλά λιπαρά, πλούσιο σε πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικές ουσίες από τα υποπροϊόντα καφέ-εσπρέσο.

 

2η Ομάδα

ΤΕΙ Θεσσαλίας / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων

Προϊόν: «Chestnicks»

Περιγραφή: Το «Chestnicks» είναι μπισκότα χωρίς γλουτένη από βιολογικό αλεύρι κάστανου με σταγόνες σοκολάτας και πρεβιοτικό ινουλίνη.

 

3η Ομάδα

ΤΕΙ Αθήνας / Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων / Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών & ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΥ / Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής

Προϊόν: «YOGON»

Περιγραφή: Το «YOGON» είναι smoothie γιαουρτιού εμπλουτισμένο με αντιοξειδωτικά, σε 2 γεύσεις: μπανάνα & φράουλα.

 

4η Ομάδα

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών / Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Ανθρώπινης Διατροφής

Προϊόν: «Pyra-Meal»

Περιγραφή: Το “Pyrameal” είναι οικολογικό, έτοιμο προς κατανάλωση γεύμα που αντικατοπτρίζει τη Μεσογειακή Διατροφή.

 

5η Ομάδα

Πανεπιστήμιο Αιγαίου / Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής & Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης / Τομέας Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων

Προϊόν: «Bee’s Knees»

Περιγραφή: Το «Bee’s Knees» είναι κύβοι κηρήθρας, βιολογικής πιστοποίησης, λειτουργικοί και ενεργειακοί με υψηλή θρεπτική αξία.

 

 

6η Ομάδα

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο / Σχολή Χημικών Μηχανικών

Προϊόν: «EeliΩ3s»

Περιγραφή: Το EeliΩ3s είναι έτοιμη σάλτσα τομάτας τύπου μπάρμπεκιου με οικολογικό χαρακτήρα και πλούσια σε Ω-3.

 

7η Ομάδα

Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών / Τμήμα Χημείας

Προϊόν: «Herbaqua»

Περιγραφή: Το «Ηerbaqua» είναι νερό προστιθέμενης αξίας με την προσθήκη υδατικών εκχυλισμάτων βοτάνων.

 

8η Ομάδα

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο / Σχολή Χημικών Μηχανικών

Προϊόν: «GRIOCHE»

Περιγραφή: Το GRIOCHE είναι ένα αρτοσκεύασμα τύπου brioche με πλήρη υποκατάσταση σε ζωικά λιπαρά και πρωτεΐνες και μερική υποκατάσταση ζάχαρης και αλεύρου.

 

 

Τα προϊόντα που διακρίθηκαν:

1ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο αξίας 1.200€ και συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών “SIAL”, στο Παρίσι στις 21-22/10/2018.

Το προϊόν που κατέκτησε την 1η θέση ήταν το «Chestnicks» και προέκυψε από τη συνεργασία των Ν. Ζάχου & Ν. Λαμπράκη, φοιτητών του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας υπό την καθοδήγηση των Καθ. Α. Μανούρα & Ο. Καλτσά.  

 

2ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο αξίας 800€

Το προϊόν που κατέκτησε τη 2η θέση ήταν το «YOGON», που προέκυψε από τη συνεργασία των Σ.-Α. Παπαθεοδώρου, Α. Κωνσταντοπούλου, Ν. Ζυγούλη, Μ. Χρήστου, Α. Καλογεροπούλου, M. Αντωνιάδη, Α. Γιαννακοπούλου & Μ. Χριστοπούλου, φοιτητών του Παν. Δυτικής Αττικής, του Παν. Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Πελοπονήσσου υπό την καθοδήγηση των Καθ. Δ. Χούχουλα & Ε. Τσάκαλη.

 

3ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο αξίας 500€

Τα προϊόντα που κατέκτησε την 3η θέση ήταν τα:

  • «Herbaqua», που προέκυψε από τη συνεργασία των Β. Γεωργακοπούλου, Κ. Λαζάρου, Κ. Νανά, Ι. Κούτσια & Μ. Μαλασπίνα, φοιτητών του ΕΚΠΑ υπό την καθοδήγηση του Καθ. Χ. Προεστού.
  • «GRIOCHE», που προέκυψε από τη συνεργασία των Ν. Αγγελόπουλου, Α.-Σ. Δακοπούλου & Α. Δαμασκηνού, φοιτητών του ΕΜΠ υπό την καθοδήγηση των Μ.-Σ.-Γ. Καφύρα & Β. Οικονομοπούλου.

 

Τιμητικό Βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης

Το βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης απονεμήθηκε στην ομάδα του ΓΠΑ για το προϊόν «Pyra-Meal».

 

Τιμητικό Βραβείο Καλύτερου Πλάνου Μάρκετινγκ - Εμπορίας

Το Βραβείο «Καλύτερο Πλάνο Μάρκετινγκ & Εμπορίας» δόθηκε στην ομάδα του Παν. Αιγαίου & ΑΠΘ για το προϊόν «Bee’s Knees».

 

Video Προϊόντων