Αρχική ΣελίδαH ECOTROPHELIA Ελλάδα 2017

ECOTROPHELIA Ελλάδα 2017

Νικήτρια του 7ου Εθνικού Διαγωνισμού Οικολογικών - Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2017 αναδείχτηκε για άλλη μια φορά η… καινοτομία αφού τα προϊόντα των ομάδων ενθουσίασαν τόσο το κοινό όσο και την Εθνική Επιτροπή για την ποιότητα και την υψηλή διατροφική τους αξία! Η τελετή βράβευσης των νικητών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017 στην ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ.

 

Εθνική Επιτροπή

  • Ε. Καλούσης, Πρόεδρος ΣΕΒΤ
  • Α. Τριχοπούλου / Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας
  • Γρ. Αντωνιάδης / Πρόεδρος ΣΔΕ
  • Τ. Καμπιώτη / Business Executive Officer NP/ NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε.
  • Ρ. Γαμβρός / Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής ΣΕΒΤ

 

Τεχνική Επιτροπή

  • Α. Καμπάνης – Δ/ντης Νομοθεσίας Τροφίμων  και Επιστημονικών Υποθέσεων της ΝΕΣΤΛΕ ΕΛΛΑΣ ΑΕ
  • Τ. Κλάψης – Δ/ντης Ερευνας & Ανάπτυξης της COCA COLA 3E Ελλάδος ΑΕ
  • Μ. Ρεπάνης – Υπεύθυνος Διαχείρισης Ποιότητας-Έρευνας και Ανάπτυξης της ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΤ
  • Γ. Σμαρνάκης  – Δ/ντης Εργοστασίου της PALLAS ΑΕ
  • Ν. Χήνης  -  Υπευθυνος Ερευνας & Ανάπτυξης, Senior Product Manager & Επιστημονικός Σύμβουλος σε θέματα Διατροφής & Υγείας της ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε

 

Συμμετέχουσες Ομάδες Φοιτητών

 

1η Ομάδα

Xαροκόπειο Παν. / Tμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας–Διατροφής

Προϊόν: «RefuDyn»

Περιγραφή: Το προϊόν RefuDyn είναι γλυκές & αλμυρές μπάρες, πλούσιες σε πρωτεΐνες και ενέργεια, που αποτελούν διατροφικό εφόδιο για ευάλωτους πληθυσμούς

 

2η Ομάδα

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο / Σχολή Χημικών Μηχανικών

Προϊόν: «AVOYOG Smoothie Beverage»

Περιγραφή: Το προϊόν AVOYOG Smoothie Beverage είναι ένα λειτουργικό ρόφημα αβοκάντου και ορού στραγγιστού γιαουρτιού με πρεβιοτικά και αντιοξειδωτικά

 

3η Ομάδα

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο / Σχολή Χημικών Μηχανικών & ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ / Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων

Προϊόν: «Veggie Cuts»

Περιγραφή: Το προϊόν «Veggie Cuts» είναι ένα παριζάκι λαχανικών το οποίο αποτελείται από φρέσκα ή/και αφυδατωμένα Ελληνικά λαχανικά.

 

4η Ομάδα

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο / Σχολή Χημικών Μηχανικών

Προϊόν: «Eli»

Περιγραφή: Το προϊόν Eli, είναι ένα σνακ, από Ελληνικές πράσινες ελιές με τραγανή επικάλυψη, που προσφέρει μια νέα γευστική εμπειρία.

 

5η Ομάδα

ΤΕΙ Αθήνας / Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής & Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων / Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών

Προϊόν: «Sweet choice»

Περιγραφή :Το προϊόν sweet choice είναι μία σοκολατένια απόλαυση χαμηλών λιπαρών, εμπλουτισμένο με πρεβιοτικά, β-γλυκάνες και αντιοξειδωτικά.

 

6η Ομάδα

Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών  / Τμήμα Φαρμακευτικής

Προϊόν: «FavorEat»

Περιγραφή: Το προϊόν FavorEat είναι ένα αλμυρό μπισκότο υψηλής διατροφικής αξίας με βάση τη φάβα, πλούσιο σε γεύση και ιδανικό για ευρεία κατανάλωση

 

7η Ομάδα

Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών / Τμήμα Χημείας

Προϊόν: «Olive Spread»

Περιγραφή: Το προϊόν OLIVE SPREAD είναι ένα άλειμμα μυζήθρας με εκχύλισμα φύλλων ελιάς, έλαια και αρωματισμένο αλάτι.

 

8η Ομάδα

ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης / Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, - Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών / Τμήμα Βιοτεχνολογίας & Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο / Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών

Προϊόν: «Yomast»

Περιγραφή: Το προϊόν Yomast είναι Ελληνικό γιαούρτι 2% χωρίς λακτόζη, με μαστίχα, εμπλουτισμένο με βιταμίνη D, ασβέστιο και φώσφορο.

 

9η Ομάδα

ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης / Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας & Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

Προϊόν: RODI ‘N’ ROLL

Περιγραφή: Το προϊόν Rodi ‘n’ Roll είναι ένα υγιεινό σνακ με βάση το ρόδι για όλη την οικογένεια κάθε στιγμή.

 

10η Ομάδα

Πανεπιστήμιο Αιγαίου / Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής

Προϊόν: «TROISSANT»

Περιγραφή: Το προϊόν Troissant είναι ένα καινοτόμο snack, το οποίο αποτελείται από 3 αφράτα mini κρουασάν, με πλούσια γέμιση ταχινιού με κακάο και πρεβιοτικά.

 

11η Ομάδα

ΤΕΙ Θεσσαλίας / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων

Προϊόν: «Don Cake»

Περιγραφή: Το προϊόν Don Cake είναι μπισκότα πρωτεϊνούχα με φυτικές ίνες γεμιστά με κρέμα ονογάλακτος και γίδινου γάλακτος

 

12η Ομάδα

Πανεπιστήμιο Αιγαίου / Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής

Προϊόν: «Honey Bee Good»

Περιγραφή: Το προϊόν «Honey Bee Good» είναι ένα τρόφιμο με βάση το Ελληνικό μέλι και βότανα, που συμβάλει στη διατήρηση της καλής υγείας.

 

13η Ομάδα

ΤΕΙ Θεσσαλίας / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων & Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας / Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας

Προϊόν: «MedVerger»

Περιγραφή: Το προϊόν «MedVerger» είναι ένα λαχταριστό βιολειτουργικό μπιφτέκι λαχανικών χωρίς συντηρητικά ή πρόσθετα, βασισμένο στη Μεσογειακή Διατροφή

 

14η Ομάδα

Πανεπιστήμιο Αιγαίου / Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής

Προϊόν: «FiGRoll»

Περιγραφή: Το προϊόν FiGRoll είναι ένα παραδοσιακό Healthy snack με ζύμη πρωτεϊνούχων αλεύρων και έλαιο πορτοκαλιού με γέμιση Ελληνικών αποξηραμένων φρούτων

 

15η Ομάδα

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης / Τμήμα Κτηνιατρικής, Τμήμα Χημικών Μηχανικών & Τμήμα Γεωπονίας

Προϊόν: «Cooked Chicken – veggie sausage»

Περιγραφή: Το προϊόν «Cooked Chicken-Veggie Sausage» είναι αλλαντικό θερμικής επεξεργασίας χωρίς συντηρητικά, από άπαχο κρέας κοτόπουλου και άφθονο φρέσκο σπανάκι

 

 

Τα προϊόντα που διακρίθηκαν:

1ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο αξίας 1.200€ και συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων “Food Matters Live 2017”, στο Λονδίνο στις 22-23/11/2017.


Το προϊόν που κατέκτησε την 1η θέση ήταν το «AVOYOG Smoothie Beverage» και προέκυψε από τη συνεργασία των Ε. Παρασκευοπούλου, Ε. Παπαμιχαήλ, Π. Σαραντάκου, Ζ. – Μ. Ξάνθου, φοιτητών του ΕΜΠ υπό την καθοδήγηση των Δρ E. Δερμεσονλούογλου & Β. Ανδρέου.   

 

2ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο αξίας 800€

Το προϊόν που κατέκτησε τη 2η θέση ήταν το «Yomast», που προέκυψε από τη συνεργασία των Κ. Βογιατζόγλου, Κ. Καρούζου & Α. Στάβαρη, φοιτητών του ΑΤΕΙΘ, ΓΠΑ & ΕΜΠ υπό την καθοδήγηση των Καθ. E. Kιράνα & Κ. Καραστογιαννίδου.

 

3ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο αξίας 500€

Το προϊόν που κατέκτησε την 3η θέση ήταν το «Eli», που προέκυψε από τη συνεργασία των Κ. Αλέξια, Μ. Κατσούλη, Σ. Χανιώτη, Π. Σιαμανδούρα, Γ. Φρακολάκη & Κ. Κωβαίου, φοιτητών του EMΠ υπό την καθοδήγηση της Καθ. Κ. Τζια.

 

Βραβείο FOODPRINT: Xρηματικό έπαθλο αξίας 500€

Για πρώτη φορά φέτος ο ΣΕΒΤ, έχοντας ως στρατηγική του επιλογή την αειφόρο ανάπτυξη απένειμε ένα επιπλέον χρηματικό βραβείο, το Βραβείο FOODPRINT, στην Ομάδα των ΕΜΠ & ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, για το προϊόν  “Veggie Cuts”, που είχε το καλύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους φοιτητές και να ενθαρρύνει τις εταιρείες τροφίμων να αναλάβουν όλες τις απαραίτητες δράσεις για τη μείωση των εκπομπών του άνθρακα.

 

Τιμητικό Βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης

Το βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης απονεμήθηκε στην ομάδα του ΤΕΙ Θεσσαλίας για το προϊόν «Don Cake».

 

Τιμητικό Βραβείο Καλύτερου Πλάνου Μάρκετινγκ - Εμπορίας

Το Βραβείο «Καλύτερο Πλάνο Μάρκετινγκ & Εμπορίας» δόθηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για το προϊόν «Honey Bee Good».