Αρχική ΣελίδαH FoodDrinkEurope Congress 2015: A Taste of Tomorrow - Η Ελληνική Συμμετοχή

FoodDrinkEurope Congress 2015: A Taste of Tomorrow - Η Ελληνική Συμμετοχή

FoodDrinkEurope Congress 2015: A Taste of Tomorrow - Η Ελληνική Συμμετοχή

Στα πλαίσια της Διεθνούς Εκθέσης EXPO Milan 2015 “Feeding the planet, Energy for life”, η FoodDrinkEurope διοργάνωσε, στο περίπτερο της ΕΕ, το Συνέδριο "FoodDrinkEurope Congress 2015: A Taste of Tomorrow", από 29 Ιούνιου εως τις 3 Ιουλίου 2015. Το συνέδριο ήταν πολύ επιτυχημένο με μια εντυπωσιακή σειρά ομιλητών, συμπεριλαμβανομένων των Επιτρόπων Phil Hogan και Elżbieta Bieńkowska.

Στη 2η μέρα του Συνεδρίου, η οποία αναφέροταν στον θεματικό πυλώνα "Driving Jobs & Growth", στην ενότητα με θέμα "Food & Drink SME Champions’ Network launched at EXPO" στο πάνελ της συζήτησης συμμετείχε ο κ. Ε. Καλούσης / Πρόεδρος του ΣΕΒΤ & Μέλος του Δ.Σ. της FoodDrinkEurope. Στην ενότητα αυτή, η FoodDrinkEurope στην προσπαθειά της να αναδείξει τη σπουδαιότητα και σημασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την ευρωπαική οικονομία, ανέλαβε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει ένα δίκτυο εμπειρογνωμόνων, που θα προέρχονται από τους Εθνικούς Συνδέσμους Τροφίμων και Ποτών όλων των Κρατών - Μελών. Το δίκτυο αυτό θα έχει ως στόχο να αναδείξει το ρόλο των ΜΜΕ του Κλάδων των Τροφίμων και Ποτών στην Ευρώπαϊκή οικονομία και τον πολιτισμό και να διασφαλίσει ότι οι ανάγκες τους λαμβάνονται υπόψη από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

Την 4η ημέρα του Συνεδρίου, που συζητήθηκε ο θεματικός πυλώνας "Evolving for the future", στην ενότητα με θέμα "Educating the future workforce – ECOTROPHELIA", συμμετείχαν εκπρόσωποι της φοιτητικής ομάδας του ΤΕΙ Θεσσαλίας - ο Καθ. κ. Ι. Γιαβάσης και ο κ. Μ. Κανδυλάκης, που έχουν συμμετάσχει και βραβευθεί στον Ελληνικό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA. Στόχος της συγκεκριμένης ενότητας ήταν να αναδείξει τις προσπάθειες, που καταβάλλονται στο πλαίσιο των διαγωνισμών καινοτόμων προϊόντων διατροφής ECOTROPHELIA, να εκπαιδευθούν οι φοιτητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που αποτελούν το μέλλον του εργατικού δυναμικού της Βιομηχανίας Τροφίμων, στον τομέα της καινοτομίας.

Για να διαβάσετε τα πλήρη συμπεράσματα του Συνεδρίου, πατήστε εδώ.