Αρχική ΣελίδαH Ημερίδα «Βιομηχανία Τροφίμων & Ενεργειακή Απόδοση»

Ημερίδα «Βιομηχανία Τροφίμων & Ενεργειακή Απόδοση»

Ημερίδα «Βιομηχανία Τροφίμων & Ενεργειακή Απόδοση»

Ευρωπαϊκό έργο SINERGIA

Tην Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015, ο ΣΕΒΤ διοργάνωσε για τις εταιρείες Μέλη του, στο Ξενοδοχείο Crown Plaza, ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Βιομηχανία Τροφίμων & Ενεργειακή Απόδοση», στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου SINERGIA.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των επιχειρήσεων για τη σημασία της ενεργειακής απόδοσης, παρουσιάζοντας τις τελευταίες νομοθετικές εξελίξεις, καλές πρακτικές & τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας καθώς και παραδείγματα πετυχημένων εφαρμογών από επιχειρήσεις – Μέλη του ΣΕΒΤ.

Το άνοιγμα της Ημερίδας έγινε από την κα Β. Παπαδημητρίου, Γενική Διευθύντρια, που παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του ΣΕΒΤ για την προώθηση της καινοτομίας και τους στόχους του έργου SINERGIA. Επειτα, η Δρ Φ. Σάλτα, Σύμβουλος Προγραμμάτων του ΣΕΒΤ, παρουσίασε τα 3 on-line εργαλεία, (Βάση Δεδομένων Τεχνολογιών Εξοικονόμησης Ενέργειας, Εφαρμογή αυτό-αξιολόγησης της ενεργειακής αποδοτικότητας & Άτλας Προμηθευτών & Χρηστών Τεχνολογιών Εξοικονόμησης Ενέργειας) του έργου SINERGIA, που είναι στη διάθεση της Βιομηχανίας Τροφίμων. 

Στη συνέχεια μίλησαν οι εκπρόσωποι του ΚΑΠΕ για τα τεχνικά θέματα και τη νομοθεσία γύρω από την ενεργειακή απόδοση, και συγκεκριμένα:

  • ο κ. Α. Γκούμας έδωσε το πλαίσιο, τα χαρακτηριστικά και τα δεδομένα που πρέπει να συγκεντρώσουν οι επιχειρήσεις για τη διενέργεια μιας ενεργειακής επιθεώρησης στη Βιομηχανία Τροφίμων, καθώς επίσης και τα οφέλη, που προκύπτουν από την εφαρμογή της,
  • ο κ. Μ. Ιατρίδης έκανε μια γενική επισκόπηση του θεσμικού πλαισίου της ενεργειακής αποδοτικότητας στη Βιομηχανία,
  • ο κ. Δ. Μενδρινός, έκανε μια επισκόπηση των διαθέσιμων τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας, που μπορούν να αξιοποιηθούν από τη Βιομηχανία Τροφίμων, και
  • η κα Φ. Καραμάνη παρουσίασε το μηχανισμό χρηματοδότησης επεμβάσεων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης της Βιομηχανίας, μέσω επιχειρήσεων ενεργειακών υπηρεσιών (ESCO) και συμβάσεων ενεργειακής απόδοσης.

Στο 2ο μέρος της εκδήλωσης εκπρόσωποι 2 εταιρειών – Μελών του ΣΕΒΤ, παρουσίασαν τις δράσεις τους για την εξοικονόμηση ενέργειας, και συγκεκριμένα: 

Η εκδήλωση έκλεισε με ζωντανή συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων και των ομιλητών. Ο ΣΕΒΤ θα συνεχίσει, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του να ενημερώσει τα Μέλη του για σύγχρονα θέματα, βάζοντας υψηλά στην ατζέντα του τα θέματα, που αφορούν στην ενέργεια και γενικότερα το περιβάλλον.