Αρχική Σελίδα H ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ: Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Οι επιχειρήσεις που στα τελευταία χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα κατόρθωσαν όχι μόνο να επιβιώσουν αλλά και να παραμείνουν κερδοφόρες και να αναπτυχθούν αναδείχθηκαν και επιβραβευθήκαν στην  εκδήλωση «Οι Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας», που διοργάνωσε η Direction Business Network, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.


Η εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκαν περισσότερα από 300 άτομα από τον χώρο των επιχειρήσεων, των θεσμικών φορέων, της ακαδημαϊκής και της δημοσιογραφικής κοινότητας, περιλάμβανε ενδιαφέρουσες ομιλίες και συζητήσεις, με βασικό άξονα το motto «H Επιχειρηματικότητα-Moναδικός Πυλώνας Ανάπτυξης» σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί η σημασία της στήριξης των υγειών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της προσπάθειας επανεκκίνησης της εγχώριας οικονομίας.

 

Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Μιχάλης Μασουράκης, ο οποίος έκανε λόγο για έναν δημοσιονομικό εκτροχιασμό, που συνέβη τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας. Παράλληλα, σημείωσε πως η Ελληνική οικονομία χαρακτηρίζεται από εσωστρέφεια η οποία οδηγεί σε επενδύσεις με χαμηλή προστιθέμενη αξία και τόνισε πως είναι ανάγκη να υπάρξει ένα επενδυτικό σοκ.

 

Ακολούθησαν ομιλίες από τους Δ. Πισιμίση, Διευθύνοντα Σύμβουλο της BIC – ΒΙΟΛΕΞ, Δ. Γιαννακόπουλο, Αντιπρόεδρο & Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΒΙΑΝΕΞ και Κ. Κατσαρό, Εντεταλμένο Σύμβουλο της ΕΛΒΑΛ, οι οποίες αναφέρθηκαν στις προσπάθειες και στα επιτεύγματα των επιχειρήσεων τους καθώς και τα εμπόδια και τις δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει λόγω των συνθηκών, που υπάρχουν για την επιχειρηματικότητα στην χώρα μας.

 

Στην συνέχεια, το κύκλο των συζητήσεων έναν άνοιξε ένα panel αποτελούμενο από εκπροσώπους των βασικότερων θεσμικών φορέων, οι οποίοι κατέθεσαν τις απόψεις και προτάσεις τους για το πλαίσιο υγιούς επανεκκίνησης της αγοράς, με κοινό τόπο να αποτελεί η παραδοχή πως η χώρα χρειάζεται εισαγωγή νέων κεφαλαίων, τα οποία για να προσελκύσει θα πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστική. Τη συζήτηση συντόνισαν οι δημοσιογράφοι Αθ. Παπανδρόπουλος και Ζ. Τσώλης και συμμετείχαν οι Θ. Τρύφωνας, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Ε. Καλούσης, Πρόεδρος ΣΕΒΤ, Α. Τζήκας, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος, Π. Αποστολίδης – Πρόεδρος  Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, Α. Μακρής - Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος και Ν.  Καραγεωργίου, Πρόεδρος  Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανιών Επωνύμων Προϊόντων.

 

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΣΕΒΤ, κ. Ε. Καλούσης, είπε: «Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων μπορεί να προσφέρει ουσιαστικό έργο στην ανάπτυξη της οικονομίας βασισμένη στην Ανταγωνιστικότητα, την Εξωστρέφεια, την Καινοτομία και την προώθηση Νέων Επενδύσεων με την βοήθεια της Κυβέρνησης όχι με επιδοτήσεις αλλά με άρση των προβλημάτων που δυσκολεύουν την ανάπτυξη των ανωτέρω βασικών στόχων».

 

Στο τέλος της βραδιάς, βραβεύθηκαν επιχειρήσεις του ιδιωτικού αλλά και του δημόσιου τομέα, οι οποίες τα τελευταία 5 χρόνια της οικονομικής ύφεσης (2010-2014), παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αθροιστική κερδοφορία (κέρδη προ φόρων) με τα στοιχεία να προέρχονται από την 4η ετήσια έκδοση «Οι ισχυροί της ελληνικής οικονομίας - 2015», που κυκλοφόρησε από την Direction Βusiness Network.