Αρχική Σελίδα H SMALL SCALE, BIG IMPACT

SMALL SCALE, BIG IMPACT

SMALL SCALE, BIG IMPACT

Η πρωτοβουλία της FDE για τις ΜμΕ

Οι ΜμΕ αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας της Ευρώπης και είναι εξαιρετικά διαφορετικές, όσον αφορά στα προϊόντα, τις διαδικασίες και τη δομή τους. Στον κλάδο των τροφίμων και ποτών, εκπροσωπούν το 99% των 286.000 ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, περισσότερο από το ήμισυ του κύκλου εργασιών του κλάδου και τα 2/3 της απασχόλησης. Για να συνεχίσουν να παίζουν αυτό το ρόλο - κλειδί, θα πρέπει η ευρωπαϊκή πολιτική, να επικεντρωθεί σε τομείς που έχουν ιδιαίτερη σημασία για τη Βιομηχανία, δηλαδή την πρόσβαση στη χρηματοδότηση, τη μεταφορά τεχνολογίας, τη διεθνοποίηση και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

Η νέα πρωτοβουλία της FDE για τις ΜμΕ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ονομάζεται «Small Scale, Big Impact» και έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους ευρωπαίους πολίτες και πολιτικούς, σχετικά με την οικονομική συμβολή των ΜμΕ και να εισάγει τα καίρια θέματα τους στις σχετικές πολιτικές συζητήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό η FDE, δημιούργησε ένα δίκτυο εμπειρογνωμόνων από τους Εθνικούς Συνδέσμους Τροφίμων/Μέλη της «SME Champions», για να αναδείξουν τον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζουν οι ΜμΕ των τροφίμων και ποτών, στην οικονομία και τον πολιτισμό της Ευρώπης και να εξασφαλίσουν ότι οι ιδιαιτερότητές τους θα λαμβάνονται υπόψη, από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

Ο ΣΕΒΤ συμμετέχοντας στο Δίκτυο Εμπειρογνωμόνων επεδίωξε και κατάφερε τη συμμετοχή των παρακάτω Μελών του στην πρωτοβουλία:

Για την προώθηση της πρωτοβουλίας η FDE διοργάνωσε εκδήλωση, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για τις ΜμΕ όπου συμμετείχε ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της ΕΕ, κ. Phil Hogan και έγινε μια συζήτηση για το πώς το εμπόριο και η πολιτική για την καινοτομία μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των ΜΜΕ στον Κλάδο των τροφίμων και ποτών. Στην εκδήλωση, στα πλαίσια στρογγυλού τραπεζιού, επιχειρηματίες συζήτησαν με υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και αναφέρθηκαν στις προκλήσεις και ευκαιρίες καθώς και στην συμβολή της ΕΕ στην προώθηση του επιχειρηματικού πνεύματος.

Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της FDE, δημιουργήθηκαν video, όπου παρουσιάζονται ενδιαφέρουσες ιστορίες των επιχειρήσεων στο ευρωπαϊκό κοινό, έτσι ώστε να ενισχυθεί η προβολή και αναγνωρισιμότητα των ΜμΕ. Από τον ΣΕΒΤ, το Μέλος του ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Χ. Κ. ΑΒΕΤ θα παρουσιάσει σε σύντομο video την ιστορία της επιχείρησης. Για να δείτε το video, πατήστε εδώ.

Για να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης πατήστε εδώ ενώ για περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία της FDEπατήστε εδώ.