Αρχική ΣελίδαH ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ: ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ: ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ

Ο κ. Ε. Καλούσης, Πρόεδρος του ΣΕΒΤ, συμμετείχε σε εκδήλωση του Οκονομικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Οικονομικής Σκέψης», την 1η Δεκεμβρίου 2014 και η οποία διοργανώθηκε για 16η χρονιά, παρουσία εκπροσώπων όλων των παραγωγικών και οικονομικών φορέων. Ο Πρόεδρος του ΣΕΒΤ στη συζήτηση με θέμα την «Υγιή Επιχειρηματικότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη, καθώς και τις Προοπτικές Επανεκκίνησης» χαρακτήρισε την εγχώρια Βιομηχανία Τροφίμων ως παραγωγική ελπίδα και πραγματικό εφαλτήριο για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη να αποκτήσει η χώρα διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα,αναφέρθηκε διεξοδικά στην καινοτομία, στην έρευνα και στην υψηλή τεχνολογία και υπογράμμισε την επιτυχημένη συμμετοχή του ΣΕΒΤ σε πρωτοποριακά ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα.

«Οι συνθήκες της ζωής μας αλλάζουν γρήγορα, γι’ αυτό αλλάζουν και οι απαιτήσεις μας. Έτσι, ο καταναλωτής ζητά τρόφιμα που μπορούν να συμβάλλουν θετικά στην υγεία του... Η βιομηχανία τροφίμων είναι αυτή που έχει την δυνατότητα και την ευθύνη να μετατρέψει την επιστημονική γνώση σε καταναλώσιμο προϊόν στο πιάτο μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ευάγγελος Καλούσης.

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Κ. Κόλλιας, ο Πρόεδρος του ΚΕΠΕ, καθηγητής κ. Ν. Φίλιππας, καθώς και  ο εταίρος του Openfund, κ. Α. Δοξιάδης. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Α. Χ. Παπανδρόπουλος και χαιρέτισε ο πρόεδρος του ΟΕΑΚ κ. Σ. Καρτέρης.