Αρχική Σελίδα H ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΕΒΤ 2014

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΕΒΤ 2014

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΕΒΤ 2014

Με κεντρικό θέμα συζήτησης "Ο Δρόμος για την Ανάπτυξη", πραγματοποιήθηκε, η ανοιχτή συνεδρίαση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων.

H εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του Προέδρου,  κ. Ε. Καλούση ενώ στην συζήτηση συμμετείχαν οι κ.κ Αθανάσιος Σκορδάς - Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Παναγιώτης Μίχαλος - Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας, ΥΠΕΞ, Νίκος Βέττας - Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ και Αθανάσιος Παπανδρόπουλος - Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων. 

Ο Πρόεδρος μίλησε για τους βασικούς πυλώνες της ανάπτυξης της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων και κατ’ επέκταση και της Ελληνικής Οικονομίας που είναι η ανταγωνιστικότητα, η ενίσχυση της εξωστρέφειας, η προώθηση της έρευνας και καινοτομίας και οι νέες επενδύσεις, μέσα σε ένα φιλικό περιβάλλον προς την επιχειρηματικότητα.

O Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Α. Σκορδάς. Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Α. Σκορδάς, δήλωσε ότι: «Η Βιομηχανία Τροφίμων αποτελεί την αιχμή του δόρατος της Ελληνικής Βιομηχανίας» και πρόσθεσε «η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων και η διάχυση των θετικών τους επιπτώσεων στην αγορά και την κοινωνία, έχει δύο προαπαιτούμενα: πρώτον, ενεργό συμμετοχή και στήριξή τους από την αγορά και την κοινωνία και δεύτερον, πολιτική σταθερότητα». 

Ο κ. Π. Μίχαλος, αναφέρθηκε στην εξωστρέφεια και στο γεγονός ότι η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς και βασικούς πυλώνες της Ελληνικής Οικονομίας. Και συνέχισε τονίζοντας: «Ενώ η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων είναι ο πρωτοπόρος των εξαγωγών της χώρας και κατέχει το 27% του κύκλου αγορών, πιστεύω ότι υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες ακόμα δυνατότητες με άρμα τη Μεσογειακή διατροφή που αποτελεί σε όλο τον κόσμο επιλογή υγεινής διατροφής».

Ο κ. Ν. Βέττας μίλησε για το παρόν και το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η δημοσιονομική προσαρμογή της οικονομίας ήταν ιδιαίτερα αξιοσημείωτη και πρέπει να προστατευτεί με κάθε κόστος. Όμως η ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας και η πραγματική σύγκλισή της με την Ευρωζώνη είναι αδύνατο να επιτευχθεί χωρίς δομικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγή αναπτυξιακού προτύπου».

Τέλος, ο κ. Α. Παπανδρόπουλος μίλησε για την ανάγκη να μπει η Ελλάδα σε μία νέα αναπτυξιακή πορεία, να προωθήσει τη γνώση που παράγει την καινοτομία και η οποία ως πρώτη ύλη δεν απαιτεί μεγάλες επενδύσεις πέρα από αυτές σε φαιά ουσία. Αυτό σημαίνει πλήρης απελευθέρωση του εκπαιδευτικού συστήματος.

Τα πλήρη κείμενα των ομιλιών στην ανοιχτή συνεδρίαση μπορείτε να τα βρείτε στις ακόλουθες διευθύνσεις:

Για την ομιλία του κ. Ε. Καλούση πατήστε εδώ.

Για την ομιλία του κ. Α. Σκορδά πατήστε εδώ.

Για την ομιλία του κ. Ν. Βέττα πατήστε εδώ.

Για την ομιλία του κ. Π. Μίχαλου πατήστε εδώ.

Για την ομιλία του κ. Α. Παπανδρόπουλου πατήστε εδώ.