Αρχική Σελίδα H ECOTROPHELIA 2022 - ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ

ECOTROPHELIA 2022 - ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ

ECOTROPHELIA 2022 - ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ

Γεμάτη παλμό η Τελετή Βράβευσης!

Ο Εθνικός Διαγωνισμός Οικολογικών-Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2022, που διοργανώνεται με επιτυχία από τον ΣΕΒΤ από το 2011, ολοκληρώθηκε με την Τελετή Βράβευσης, που πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουλίου δια ζώσης.

Φέτος, στην τελική φάση του Διαγωνισμού έφτασαν 12 ομάδες φοιτητών, οι οποίες στις 5 Ιουλίου παρουσίασαν με πραγματικό επαγγελματισμό τις καινοτόμες προτάσεις τους στην Εθνική Κριτική Επιτροπή, δυσκολεύοντας πολύ το έργο της. Την ημέρα της Βράβευσης λειτούργησε Έκθεση με τα διαγωνιζόμενα προϊόντα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να τα γνωρίσει και να τα απολαύσει. Μπορείτε να δείτε εδώ όλα τα προϊόντα που συμμετείχαν στον φετινό Διαγωνισμό και κέρδισαν τις εντυπώσεις, το video με τα προϊόντα, το video από την Τελετή Βράβευσης και άλλο φωτογραφικό υλικό

Το 1ο βραβείο αλλά και το βραβείο για το «Καλύτερο Πλάνο Μάρκετινγκ & Εμπορίας» κατέκτησε η ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών / Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου, για το προϊόν Granny’s Wish. Πρόκειται για ένα θρεπτικό shot οσπρίων και λαχανικών που καταναλώνεται και ως dressing. Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο, στο Παρίσι.

Το 2ο βραβείο κέρδισε η ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου / Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής, για το προϊόν My Vefir, vegan ρόφημα τύπου κεφίρ σε 3 διαφορετικές γεύσεις και σε οικολογική συσκευασία.

Το 3ο βραβείο απέσπασε η ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας / Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής, για το προϊόν Bit-Eat, μία θρεπτική σειρά παξιμαδιών, σε τρεις διαφορετικές γεύσεις, για κατανάλωση όλη την ημέρα.

Το βραβείο για την «Καλύτερη Παρουσίαση» απονεμήθηκε στην ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης / Τμήμα Χημικών Μηχανικών, για το προϊόν Φanies, χορτοφαγικά μπράουνις υψηλής πρωτεΐνης από κόκκινες φακές.

Πριν από την Τελετή Βράβευσης πραγματοποιήθηκε ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα «Σύγχρονη Εκπαίδευση – Καινοτομία – Βιομηχανία Τροφίμων: Μαζί για το μέλλον της νέας γενιάς», την οποία συντόνισε η κα Β. Παπαδημητρίου, Γενική Διευθύντρια ΣΕΒΤ. Στο πάνελ συμμετείχαν ο κ. Ι. Γιώτης, Πρόεδρος ΣΕΒΤ, ο κ. Α. Συρίγος, Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, ο κ. Α. Κυριαζής, Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Καινοτομίας και η κα Λ. Αδάμ, μέλος της νικήτριας ομάδας GReatings, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στον  Διαγωνισμό του 2019 και R&D Scientist στην εταιρεία ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕΤ.

Αναλυτικά στο σχετικό Δελτίο Τύπου.

Μετά το πέρας της Τελετής, ο Υφυπουργός Π&Θ και ο Γενικός Γραμματέας Ε&Κ, μαζί με τον Πρόεδρο του ΣΕΒΤ, επισκέφτηκαν την Έκθεση, συνομίλησαν με τους ενθουσιώδεις φοιτητές και δοκίμασαν τα προϊόντα τους.

Η νέα γενιά συνεχίζει να καινοτομεί, να δημιουργεί και να ξεχωρίζει και η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών στηρίζει τις προσπάθειές της!

Ευχαριστούμε τις εταιρείες-χορηγούς της εκδήλωσης: ΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ A.E., ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε., ΜΕΛΙΣΣΑ-ΚΙΚΙΖΑΣ Α.Β.Ε.Ε. ΤΡΟΦΙΜΩΝ.