Αρχική Σελίδα H ΕΚΔΗΛΩΣΗ FEEDtheMIND & DigiFoodEdu

ΕΚΔΗΛΩΣΗ FEEDtheMIND & DigiFoodEdu

ΕΚΔΗΛΩΣΗ FEEDtheMIND & DigiFoodEdu

στο πλαίσιο του ECOTROPHELIA

Στις 6 Ιουλίου, πριν από την Τελετή Βράβευσης του Διαγωνισμού ECOTROPHELIA, πραγματοποιήθηκε Ενημερωτική Εκδήλωση, με θέμα «Σύγχρονη Εκπαίδευση & Βιομηχανία Τροφίμων: Μαζί για τις δεξιότητες της νέας γενιάς». Η εκδήλωση διεξήχθη στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών έργων DigiFoodEdu  και FEEDtheMIND, στα οποία συμμετέχει ο ΣΕΒΤ, μέσω της Κοινοπραξίας ECOTROPHELIA EEIG, για την προώθηση σύγχρονων εκπαιδευτικών πρακτικών. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να αναδειχθεί η σημασία της σύνδεσης της σύγχρονης εκπαίδευσης με την απασχόληση στον κλάδο τροφίμων & ποτών και να αναγνωριστούν καλές πρακτικές και εργαλεία που μπορούν να ενισχύσουν τις δεξιότητες των νέων και να τους προετοιμάσουν καλύτερα για την αγορά εργασίας.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό η κα Β. Παπαδημητρίου, Γενική Διευθύντρια ΣΕΒΤ. Στη συνέχεια η κα Φ. Σάλτα, Σύμβουλος Προγραμμάτων ΣΕΒΤ, έκανε μία σύντομη παρουσίαση των έργων FeedtheMind & Digifood, αναδεικνύοντας τον στόχο τον έργων και τη βαρύτητά τους, ειδικά στην πανδηιμκή συγκυρία.

Ακολούθησε ο κ. Κ. Τσιλίδης, Διευθυντής HR ΝΙΚΑΣ ΑΕ, ο οποίος μίλησε για τις δεξιότητες των νέων και οι σύγχρονες ανάγκες των επιχειρήσεων. το πρώτο μέρος της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε με ομιλία του κ. Π. Ταούκη, Καθηγητή ΕΜΠ, για την πανδημία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης.

Στο στρογγυλό τραπέζι που ακολούθησε, με θέμα «ECOTROPΗELIA & Πρακτική Άσκηση: Εργαλεία της σύγχρονης εκπαίδευσης για την ανάπτυξης δεξιοτήτων». είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ο κ. Π. Σκανδάμης, Καθηγητής ΓΠΑ, η κα Ζ. Ζαχαριάδου, Human Resources Business Partner ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ, ο κ. Ελ. Μάκρας, Διευθυντής Έρευνας & Ανάπτυξης Ε.Ι.  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. και η κα Α. Χριστοδούλου, από την ομάδα του ΕΜΠ που κέρδισε το 1ο βραβειο στον Διαγωνισμό του ECOTROPHELIA 2021.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του έργου FEEDtheMIND, στον φετινό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA συμμετείχε, εκτός αγωνιστικής διαδικασίας, η ευρωπαϊκή ομάδα PANGEA (με φοιτητές από την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ισπανία και τη Σλοβενία) με το προϊόν Refresh. Πρόκειται για ένα απολαυστικό on-the-go δροσιστικό ποτό, που αποτελείται από ξεχωριστά, προσεκτικά συνδυασμένα, συστατικά εμπνευσμένα από τα αρώματα και τις γεύσεις της περιοχής της Μεσογείου.