Αρχική Σελίδα H ECOTROPHELIA 2021 - ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ

ECOTROPHELIA 2021 - ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ

ECOTROPHELIA 2021 - ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ

Η καινοτομία της νέας γενιάς κέρδισε τις εντυπώσεις!

Στις 13 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ο Εθνικός Διαγωνισμός Οικολογικών-Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2021, που συμπλήρωσε 11 χρόνια αδιάκοπης και επιτυχημένης παρουσίας στην Ελλάδα.Φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας, ο Διαγωνισμός διεξήχθη με φυσική παρουσία μόνο των διαγωνιζόμενων ομάδων και της Εθνικής Κριτικής Επιτροπής, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Η Τελετή Βράβευσης μεταδόθηκε ζωντανά μέσω live streaming.

 

Στην τελική φάση του Εθνικού Διαγωνισμού πέρασαν 10 ομάδες φοιτητών από 4 Πανεπιστήμια της χώρας, οι οποίες παρουσίασαν με ενθουσιασμό και επαγγελματισμό τα προϊόντα τους στην Εθνική Επιτροπή. 

  • Το 1ο βραβείο κατέκτησε η ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου – Σχολή Χημικών Μηχανικών, για το προϊόν Nutri Salad Bars, αλμυρή μπάρα δημητριακών με άρωμα Μεσογείου, σε 3 γεύσεις, που προσφέρει μια νέα γευστική εμπειρία. Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό.
  • Το 2ο βραβείο κέρδισε η ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης - Τμήμα Χημικών Μηχανικών, για το προϊόν OLIVENA, vegan προϊόν βρώμης & πρωτεΐνης αρακά, το οποίο συνοδεύεται από ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο.
  • Το 3ο βραβείο απέσπασε η ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου - Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής, για το προϊόν MυροβλήΤeas, καινοτόμος κύβος βιολογικών βοτάνων και μελιού, που διαλύεται εύκολα στο νερό για παραγωγή ροφήματος.
  • Τιμητική διάκριση για την «Καλύτερη Παρουσίαση» απονεμήθηκε στην ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης - Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Τεχνολογίας, για το προϊόν Softies Homestyle Snack, αλμυρά γεμιστά pillows χωρίς γλουτένη, με φυσικά αντιοξειδωτικά.
  • Τέλος, τιμητική διάκριση για το «Καλύτερο Πλάνο Μάρκετινγκ & Εμπορίας» απονεμήθηκε στην ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας - Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής, για το προϊόν Feel Your Oats, βιολογικό vegan σνακ προζυμιού βρώμης, με φυτικές ίνες, β-γλυκάνη, χωρίς πρόσθετα σάκχαρα και συντηρητικά.

Κατά την τελετή βράβευσης, ο κ. Ε. Καλούσης τόνισε τη σημασία της Έρευνας & Καινοτομίας και της διασύνδεσης της Ακαδημαϊκής/Ερευνητικής Κοινότητας με τον παραγωγικό ιστό της χώρας. Επίσης αναγνώρισε ότι ο Διαγωνισμός αποτελεί μία ευκαιρία να αναδειχθούν και να αξιοποιηθούν από τη Βιομηχανία μας οι καινοτόμες ιδέες της νέας γενιάς.

Οι συμμετέχουσες ομάδες συναγωνίστηκαν με αξιοθαύμαστο πάθος και άφησαν για μια ακόμη φορά το στίγμα τους, αναπτύσσοντας πρωτοποριακά προϊόντα διατροφής!

Μπορείτε να δείτε:

To video με τα προϊόντα που συμμετείχαν στον φετινό Διαγωνισμό.
Το σχετικό Δελτίο Τύπου.