Αρχική Σελίδα H EKΘΕΣΗ FOODTECH 2021

EKΘΕΣΗ FOODTECH 2021

EKΘΕΣΗ FOODTECH 2021

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕΒΤ - 12 & 15/11/2021.

H FOODTECH 2021, η μεγάλη έκθεση Τεχνολογίας και Εξοπλισμού για τον κλάδο Τροφίμων και Ποτών, έριξε την αυλαία της έχοντας στον πρώτο απολογισμό της δεκάδες ικανοποιημένους εκθέτες και ποιοτικούς επισκέπτες. Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, οι επαγγελματίες του κλάδου της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, είχαν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν προϊόντα και υπηρεσίες που καλύπτουν όλο το φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας, από την παραγωγή ασφαλών τροφίμων, την επεξεργασία, τη συσκευασία, την αποθήκευση μέχρι και τη διακίνηση.

Επιπλέον, το ενδιαφέρον εκθετών και επισκεπτών κέρδισαν οι εξειδικευμένες και στοχευμένες παρουσιάσεις που έγιναν στο πλαίσιο των Workshops & Seminars.

Η έναρξη των Εκθέσεων ARTOZA & FOODTECH 2021 πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου. Τα επίσημα εγκαίνια έγιναν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, στο εκθεσιακό κέντρο METROPΟLΙTAN EXPO, παρουσία παραγόντων της ελληνικής Αρτοποιίας και της Ζαχαροπλαστικής, καθώς και του κλάδου της Βιομηχανίας των Τροφίμων και των Ποτών. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, η κα. Β. Παπαδημητρίου, Γενική Διευθύντρια ΣΕΒΤ απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

 Στο πλαίσιο της Έκθεσης, ο ΣΕΒΤ διοργάνωσε 2 Παράλληλες Εκδηλώσεις, για δυο θέματα που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον για τον κλάδο και τη Βιομηχανία Τροφίμων:

 «Βιομηχανία 4.0  & Εφαρμογές στον Κλάδο Τροφίμων» - Παρασκευή 12 Νοεμβρίου

Η πρώτη ημέρα άρχισε με μια ουσιαστική ενημέρωση γύρω από την 4η Βιομηχανική Επανάσταση που αποτελεί και την τρέχουσα τάση της αυτοματοποίησης και της ανταλλαγής δεδομένων στις τεχνολογίες παραγωγής και συσκευασίας. Πάνω σε αυτόν τον άξονα, κυμάνθηκε η Επιστημονική Ημερίδα που ξεκίνησε με ομιλία και παρουσίαση για τα «Ψηφιακά Δίδυμα και Βιομηχανία 5.0», από τον  Kαθ. Γ. Μούρτο, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν προτεινόμενες εφαρμογές της Βιομηχανίας 4.0 από διάφορες εταιρείες του χώρου:

Στη δεύτερη ενότητα παρουσιάστηκε από τις ίδιες τις επιχειρήσεις Τροφίμων η υλοποίηση σχετικών εφαρμογών:

«Σύγχρονες Εξελίξεις στη Διατροφή» - Δευτέρα 15 Νοεμβρίου

Σε μία εποχή που οι διατροφικές συνήθειες έχουν αλλάξει και οι καταναλωτές είναι πιο ενημερωμένοι και απαιτητικοί, το ζήτημα της βελτιστοποίησης των προϊόντων διατροφής αποτελεί προτεραιότητα για τη Βιομηχανία Τροφίμων.

Η Ημερίδα ξεκίνησε με παρουσίαση του Καθ. Α. Ζαμπέλα, από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με θέμα «Από τις διατροφικές προσλήψεις του Ελληνικού πληθυσμού στο FOPNL– Προβληματισμοί & Ανησυχίες».

Στη  συνέχεια η κα Χ. Μπίστη, Consumer & Marketplace Insights Manager Nestle Ελλάς ΑΕ, παρουσίασε τις «Σύγχρονες διατροφικές καταναλωτικές τάσεις».

Η κα Κ. Βαρταλίτη, Συντονίστρια Επιτροπής Διατροφικής Πολιτικής ΣΕΒΤ, μίλησε για τις «Πρωτοβουλίες της Βιομηχανίας Τροφίμων για την Υγιεινή Διατροφή».

Η κα Ι. Κοντελέ, Διαιτολόγος—Τμήμα Μη Μεταδοτικών Νοσημάτων και Διατροφής Υπουργείου Υγείας, έκανε παρουσίαση για την «Ανασύνθεση Τροφίμων: Πολιτικές & Δράσεις του Υπ. Υγείας & της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».       

Η πρώτη ενότητα ολοκληρώθηκε με συζήτηση σε πάνελ και ερωτήσεις στοχευμένες κυρίως στην ανάπτυξη και εφαρμογή ενός Συστήματος Διατροφικής Επισήμανσης στις ετικέτες των τροφίμων (Front-of-pack Nutrition Labelling).    

Στη δεύτερη ενότητα παρουσιάστηκαν Καλές Πρακτικές από διάφορες επιχειρήσεις τροφίμων: