Αρχική Σελίδα H "NUTRI SALAD BARS" - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

"NUTRI SALAD BARS" - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Οι αργυροί νικητές του ECOTROPHELIA EUROPE 2021 στο Υπουργείο Παιδείας

Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, πραγματοποιήθηκε στις 11 Νοεμβρίου συνάντηση του Υφυπουργού, κ. Α. Συρίγου, με την ομάδα της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που κατέκτησε τη 2η θέση στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Οικολογικών-Καινοτόμων προϊόντων διατροφής ECOTROPHELIA EUROPE 2021.

Ο Υφυπουργός υποδέχτηκε τους φοιτητές Αν. Χριστοδούλου, Θ. Βιτζηλαίου, Χρ. Βασιλείου και Σ. Στάθη, τον Καθηγητή του ΕΜΠ, κ. Π. Ταούκη, και τους συντονιστές,  Δρ Μ. Κατσούλη και υπ. Δρ Θ. Λημναίο, που είχαν εκπροσωπήσει την Ελλάδα με το “Nutri Salad Bars”. Μαζί τους στη συνάντηση ήταν και η κα Β. Παπαδημητρίου, Γενική Δ/ντρια ΣΕΒΤ.

Ο κ. Συρίγος έκανε σχετική ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook, όπου ανέφερε ότι «η έρευνα και η καινοτομία πρέπει να είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη νέα γενιά και την εκπαίδευση. Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια μπορούν να ηγηθούν της ανάπτυξης του εγχώριου οικοσυστήματος καινοτομίας. Το Υπουργείο Παιδείας έχει ως βασικό πυλώνα την ενίσχυση της αριστείας και της καινοτομίας στα Πανεπιστήμια και αναπτύσσει σειρά θεσμικών και χρηματοδοτικών δράσεων προς αυτή την κατεύθυνση. Μόνο η διασύνδεση των Πανεπιστημίων με φορείς και επιχειρήσεις, θα διασφαλίσει τον ηγετικό ρόλο τους στην εθνική και περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας».