Αρχική Σελίδα H ECOTROPHELIA 2019

ECOTROPHELIA 2019

ECOTROPHELIA 2019

Αναδεικνύοντας & αξιοποιώντας τις καινοτόμες ιδέες της νέας γενιάς.

Tην Τρίτη 25 Ιουνίου ο ΣΕΒΤ διοργανώνει την Τελετή Βράβευσης του 9ου Εθνικού Διαγωνισμού Οικολογικών - Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2019, στην Αίγλη Ζαππείου.

Ο Διαγωνισμός που αναδεικνύει Καινοτόμα Προϊόντα Διατροφής με οικολογικό χαρακτήρα.

  • 9 χρόνια Εθνικός Διαγωνισμός ECOTROPHELIA: 2011-2019
  • 440 Έλληνες Φοιτητές
  • 15 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας
  • 86 προτάσεις καινοτόμων προϊόντων διατροφής
  • 3 προϊόντα ήδη στην αγορά
  • 17 χώρες στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA
  • 3 ελληνικές διακρίσεις στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό (2 Χρυσά & 1 Αργυρό Βραβείο)

Φέτος στην τελική φάση έφθασαν 9 ομάδες φοιτητών από 8 Πανεπιστήμια. Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να δώσει την ευκαιρία στους φοιτητές που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων να αναδείξουν το καινοτόμο πνεύμα και τη δημιουργικότητά τους και να συμβάλουν στην προβολή της δυναμικής της Βιομηχανίας Τροφίμων, μέσα από τις καινοτόμες ιδέες τους.

Την ημέρα της εκδήλωσης, τα προϊόντα των ομάδων που πέρασαν στην τελική φάση του Εθνικού Διαγωνισμού, θα παρουσιαστούν σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όσους θα παραστούν στην τελετή βράβευσης να τα γνωρίσουν από κοντά και να τα δοκιμάσουν.

Η νικήτρια ομάδα του Εθνικού Διαγωνισμού θα συμμετάσχει στη συνέχεια και στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2019, ο οποίος φέτος θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης “ANUGA” στην Κολωνία της Γερμανίας, στις 6 & 7/10/2019, όπου θα αντιμετωπίσει τις νικήτριες ομάδες των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών που θα έχουν αναδειχθεί σε εθνικό επίπεδο.

Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών συνεχίζει σταθερά να στηρίζει τη νέα γενιά η οποία καινοτομεί και διακρίνεται!

 

Χορηγοί Επικοινωνίας: