Αρχική ΣελίδαH ECOTROPHELIA EUROPE 2019

ECOTROPHELIA EUROPE 2019

ECOTROPHELIA EUROPE 2019

Ο Διαγωνισμός καινοτόμων προϊόντων διατροφής ECOTROPHELIA EUROPE πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία, στις 6 & 7/10/2019, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης “ANUGA”. Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από την ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών / Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου, που κατέκτησε τον Ιούνιο την 1η θέση στον Εθνικό Διαγωνισμό με το προϊόν “GReatings” (ένα γευστικό, οικολογικό, έτοιμο προς μαγείρεμα γεύμα, βασισμένο σε παραδοσιακές ελληνικές συνταγές). Η ελληνική ομάδα έκανε μία πολύ καλή προετοιμασία και είχε μία εξαιρετική παρουσία, αφήνοντας πολύ θετικές εντυπώσεις και σχόλια μεταξύ των κριτών και των υπόλοιπων συμμετεχόντων.

Συνολικά, συμμετείχαν δεκαεπτά ομάδες φοιτητών από ισάριθμες χώρες της Ευρώπης, οι οποίες παρουσίασαν τις καινοτόμες προτάσεις τους, με γνώμονα τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις των καταναλωτών, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους στην ανάπτυξη ενός προϊόντος όπως τεχνική, συσκευασία, marketing, ρυθμιστικό πλαίσιο, οικονομική και εμπορική διάσταση.

Η Κριτική Επιτροπή αποτελούνταν από εκπροσώπους των διοργανωτών των Εθνικών Διαγωνισμών, και όπως κάθε χρόνο από τη χώρα μας συμμετείχε η κα Β. Παπαδημητρίου / Γενική Διευθύντρια ΣΕΒΤ. Ο Διαγωνισμός διεξήχθη σε δύο ημέρες, 6 & 7 Οκτωβρίου, με μια κλειστή διαδικασία μόνο με την παρουσία της Κριτικής Επιτροπής, η οποία παρακολούθησε τις παρουσιάσεις των ομάδων και γεύτηκε τα προϊόντα τους σε μία ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο Congress Centre East της ANUGA. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, μέσα σε ένα αισιόδοξο και χαρούμενο κλίμα, όπου κερδισμένοι ουσιαστικά ήταν όλοι οι συμμετέχοντες!

Το χρυσό βραβείο, ECOTROPHELIA Europe GOLD, κέρδισε η ομάδα της Γαλλίας με το προϊόν “L'oRIZginal”, ένα γευστικό επιδόρπιο, χωρίς λακτόζη, φτιαγμένο με οργανικά γαλλικά συστατικά, σε 3 γεύσεις.

Το αργυρό βραβείο, ECOTROPHELIA Europe SILVER, κέρδισε η ομάδα της Ισπανίας για το προϊόν “Mr. Pinx”, ένα κριτσίνι από αλεύρι καλαμποκιού, το οποίο έχει τη μορφή μίας ξύλινης ράβδου, η οποία όμως μπορεί να καταναλωθεί και να λειτουργήσει εναλλακτικά μίας οδοντογλυφίδας.

Η ομάδα της Γερμανίας κέρδισε το χάλκινο βραβείο, ECOTROPHELIA Europe BRONZE, για το προϊόν “TempSta”, ένα θρεπτικό και γευστικό παξιμάδι από βιολογικά καλλιεργούμενα μπιζέλια που έχουν υποστεί ζύμωση μέσω μύκητα.

Τέλος, το ειδικό βραβείο Επικοινωνιακής Στρατηγικής, Special Prize Communication Strategy EEIG ECOTROPHELIA EUROPE, κέρδισε η ομάδα της Σλοβενίας για το προϊόν “KEFYA”, μια οικογένεια καινοτόμων οργανικών κεφίρ για επάλειψη, με τραγανά λαχανικά, σε 4 γεύσεις. Το συγκεκριμένο βραβείο δόθηκε από την κα Β. Παπαδημητρίου.

Μπορείτε να δείτε εδώ τους νικητές του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού.