Αρχική ΣελίδαH ECOTROPHELIA EUROPE 2018

ECOTROPHELIA EUROPE 2018

ECOTROPHELIA EUROPE 2018

Ο ευρωπαϊκός Διαγωνισμός καινοτόμων προϊόντων διατροφής ECOTROPHELIA EUROPE πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, στις 21 & 22/10/2018, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών “SIAL”. Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από την ομάδα του ΤΕΙ Θεσσαλίας / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων που κατέκτησε τον Ιούνιο την 1η θέση στον Εθνικό Διαγωνισμό με το προϊόν “Chestnicks” (μπισκότα χωρίς γλουτένη από βιολογικό αλεύρι κάστανου με σταγόνες σοκολάτας και πρεβιοτικό ινουλίνη). Η ελληνική ομάδα, παρότι δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιο βραβείο, είχε μία πολύ αξιοπρεπή παρουσία.

Συνολικά, συμμετείχαν δεκαεπτά ομάδες φοιτητών από ισάριθμες χώρες της Ευρώπης, οι οποίες παρουσίασαν τις καινοτόμες προτάσεις τους, με γνώμονα τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις των καταναλωτών, αλλά και λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις παραμέτρους στην ανάπτυξη ενός προϊόντος όπως τεχνική, συσκευασία, marketing, ρυθμιστικό πλαίσιο, οικονομική και εμπορική διάσταση.

Στην Κριτική Επιτροπή, που αποτελούνταν από εκπροσώπους των διοργανωτών των Εθνικών Διαγωνισμών, συμμετείχε η κα Β. Παπαδημητρίου / Γενική Διευθύντρια ΣΕΒΤ. Στις 21 & 22 Οκτωβρίου, η Κριτική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού, παρακολούθησε τις παρουσιάσεις των ομάδων και γεύτηκε τα προϊόντα τους σε μία ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στον εκθεσιακό χώρο της SIAL, στο Παρίσι. Κατά την τελετή βράβευσης των νικητών, που πραγματοποιήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2018, νικητής αναδείχτηκε για μια ακόμη φορά η καινοτομία.

Το χρυσό βραβείο, ECOTROPHELIA Europe GOLD, κέρδισε η ομάδα από τη Ρουμανία για το προϊόν “Whoopie Ice”. Πρόκειται για ένα νόστιμο οικολογικό παγωτό από συμπυκνωμένο ορό γάλακτος με κρέμα γάλακτος και τοπικά φρούτα.

Το αργυρό βραβείο, ECOTROPHELIA Europe SILVER, κέρδισε η ομάδα της Δανίας για το προϊόν “CHEESEIT!”,  ένα μείγμα συστατικών σε μορφή σκόνης που μετατρέπει τα παραπροϊόντα λαχανικών σε ένα τυρί vegan με βάση το καρύδι.

Η ομάδα της Γερμανίας κέρδισε το χάλκινο βραβείο, ECOTROPHELIA Europe BRONZE, για το προϊόν “KOF.CO”, ένα πρωτοποριακό μπισκότο πρωινού που περιέχει αναζωογονητική καφεΐνη από Guarana, ενώ είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά από φύκια.

Επιπλέον, στην ομάδα της Γαλλίας δόθηκε το Βραβείο Καινοτομίας, «ECOTROPHELIA EUROPE "COUP DE COEUR"», με το προϊόν “HUSH”, το πρώτο ζεστό ποτό φρούτων... υγιεινό και λαχταριστό!

Τέλος, το ειδικό βραβείο Επικοινωνιακής Στρατηγικής, Special Prize Communication Strategy EEIG ECOTROPHELIA EUROPE, κέρδισε η ομάδα της Ολλανδίας για το προϊόν “PANGGIES”, ένα έτοιμο μείγμα για τηγανίτες από σκόνη λαχανικών.

 

Μπορείτε να δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού.