Αρχική Σελίδα H Ο ΣΕΒΤ στήριξε για ακόμα μια χρονιά τη Food Expo Greece

Ο ΣΕΒΤ στήριξε για ακόμα μια χρονιά τη Food Expo Greece

Ο ΣΕΒΤ στήριξε για ακόμα μια χρονιά τη Food Expo Greece

Για ακόμα μια χρονιά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών (ΣΕΒΤ) συμμετείχε ενεργά στη FOOD EXPO, θέτοντας υπό την αιγίδα του τη μεγαλύτερη περιφερειακή Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών. Η Έκθεση πραγματοποιήθηκε στις 10-12 Μαρτίου στο METROPOLITAN EXPO, με τεράστια συμμετοχή και εμπορική δραστηριότητα, συγκεντρώνοντας πάνω από 1.300 Έλληνες και ξένους εκθέτες. Την έκθεση επισκέφτηκαν περισσότεροι από 3.500 διεθνείς αγοραστές και 70.000 εμπορικοί επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών που πραγματοποιείται στην Ελλάδα.

 

Η συμμετοχή του ΣΕΒΤ στη Food Expo σηματοδοτεί τον ρόλο που παίζει η εξωστρέφεια για τον κλάδο, αποδεικνύει τη δυναμική της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων η οποία παράγει ανταγωνιστικά, ποιοτικά, καινοτόμα προϊόντα, αλλά και τη δυνατότητα για προσέλκυση νέων επενδύσεων και προβολή των ελληνικών προϊόντων σε ολόκληρο τον κόσμο. Στο περίπτερο του ΣΕΒΤ, οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να αντλήσουν πληροφορίες για τον ρόλο και τις δράσεις του Συνδέσμου, αλλά και για την Πλατφόρμα Εξαγωγών προβάλλοντας την εξαγωγική δραστηριότητα των ελληνικών βιομηχανιών τροφίμων στο εξωτερικό.

 

Ο κ. Ευάγγελος Καλούσης, Πρόεδρος του ΣΕΒΤ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «H Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών είναι ένας κλάδος δυναμικός, ανταγωνιστικός και εξωστρεφής, με πρωταρχικό ρόλο στην ελληνική οικονομία. Βασικός άξονας για την ανάπτυξη του κλάδου μας είναι η εξωστρέφεια και στόχος μας είναι να παραμείνουμε η πρώτη εξαγωγική δύναμη της χώρας. Η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών Food Expo, είναι σήμερα η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα και συμβάλλει ουσιαστικά στην προσπάθεια να έρθουν πιο κοντά εκθέτες και αγοραστές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Η σημαντική αυτή έκθεση καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία, όπως θα δείτε, να προάγει τη δραστηριότητα του κλάδου των Τροφίμων, τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά, συνεισφέροντας στην ανάπτυξη της Βιομηχανίας μας αλλά και της οικονομίας της χώρας μας».