Αρχική Σελίδα H Zero Waste HoReCa Hub

Zero Waste HoReCa Hub
COCA-COLA ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Zero Waste HoReCa Hub

Πρωτοβουλία στήριξης των ΜμΕ του HoReCa

Η Coca-Cola Hellas επενδύει συστηματικά στην ενημέρωση και εκπαίδευση της ελληνικής κοινωνίας σε θέματα που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα, την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία, καθώς για την εταιρεία, αναπόσπαστο κομμάτι της ανάπτυξή της είναι να έχει θετικό αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες, όπου δραστηριοποιείται.

Με οδηγό το παγκόσμιο όραμα «Για Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα», αποτελεί μία από τις πρώτες εταιρείες που ανέδειξε το θέμα της βιώσιμης ανάπτυξης, και ειδικότερα της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας. Ήδη από το 2018, υλοποιεί την κοινωνική πλατφόρμα «Zero Waste Future», ένα πρόγραμμα-κληρονομιά για το σήμερα και το αύριο, που στόχο έχει την Παρέμβαση, την Εκπαίδευση και την Αλλαγή Συμπεριφοράς, ως προς την ορθή διαχείριση και την ανακύκλωση των απορριμμάτων.

Οι επιχειρήσεις καφεστίασης και φιλοξενίας αποτελούν βασικό τομέα δραστηριοποίησης του «Zero Waste Future», ήδη από το 2019, καθώς ο κλάδος HoReCa αποτελεί αναπόσπαστο κρίκο της αλυσίδας αξίας της Coca-Cola Hellas, αλλά και έναν από τους πιο σημαντικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας και απασχόλησης, με περισσότερες από 100.000 επιχειρήσεις και πάνω από 600.000 εργαζομένους. Ταυτόχρονα, αποτελεί και μία σημαντική πηγή συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, καθώς βάσει στοιχείων και εκτιμήσεων της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, ο συγκεκριμένος κλάδος παράγει περίπου το 25% με 35% των συνολικών απορριμμάτων της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία αποφάσισε να εξελίξει το Δίκτυο Zero Waste HoReCa - που έως σήμερα αριθμεί 569 μέλη - και να το μεταφέρει στο ψηφιακό περιβάλλον, για να μπορέσει να προσεγγίσει τους πρωταγωνιστές αυτού του κλάδου πιο εύκολα, πιο γρήγορα και σε μεγαλύτερη κλίμακα ανά την Ελλάδα, προσφέροντας τα απαραίτητα εφόδια για να κάνουν την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία μέρος της καθημερινής τους λειτουργίας. Έτσι, σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation), δημιούργησε το 1ο ψηφιακό Zero Waste HoReCa Hub στην ηλεκτρονική διεύθυνση ZeroWasteFuture.gr, το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις HoReCa, και αποσκοπεί να φέρει τον κλάδο αυτόν ένα βήμα πιο κοντά σε μία zero waste καθημερινότητα.

Στο Zero Waste HoReCa Hub, οι επιχειρήσεις HoReCa μπορούν να βρουν δωρεάν τις πληροφορίες και τα απαραίτητα εργαλεία που χρειάζονται για να υιοθετήσουν στην πράξη μία Zero Waste φιλοσοφία, αλλά και να αποκτήσουν σχετική διάκριση (χάλκινη, αργυρή ή χρυσή) βάσει μετρήσιμων στόχων και αποτελεσμάτων.

Μέσα από πρωτοβουλίες που θέτουν το περιβάλλον και την κοινωνία σε προτεραιότητα, στόχος της Coca-Cola Hellas είναι να συνεχίσει να εμπνέει τις επιχειρήσεις και τους πολίτες να υιοθετούν βιώσιμες πρακτικές, ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουμε στην αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης της χώρας μας, για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.