Αρχική ΣελίδαH «Μια ελπίδα γεννιέται!»

«Μια ελπίδα γεννιέται!»
ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε.

«Μια ελπίδα γεννιέται!»

Πρόγραμμα EKE για τη μείωση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

Η εταιρία ΓΙΩΤΗΣ στηρίζει την ελπίδα νέας ζωής στην Ελλάδα!

Μία νέα πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ανακοίνωσε η ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ. Πρόκειται για το Πρόγραμμα «Μια ελπίδα γεννιέται!», το οποίο έχει στόχο να συμβάλει στη μείωση της υπογεννητικότητας, που αποτελεί πλέον οξύτατο δημογραφικό αδιέξοδο για την πατρίδα μας. Η πολύ σημαντική αυτή δράση, η οποία υλοποιείται από την εταιρία ΓΙΩΤΗΣ σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία HOPEgenesis, που ασχολείται εντατικά με το θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, ανακοινώθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2018, σε Συνέντευξη Τύπου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.​  

Στο πλαίσιο αυτής της σύμπραξης, η ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. «υιοθετεί», για 4 χρόνια, 86 απομακρυσμένα χωριά της Ελλάδας, τα οποία ανήκουν στις Περιφέρειες της Στερεάς Ελλάδας και της Ηπείρου. Συγκεκριμένα στις Περιφερειακές Ενότητες Ευρυτανίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Εύβοιας και Άρτας και, ειδικότερα, στις 14 Δημοτικές Ενότητες των Δήμων Καρπενησίου, Δωρίδος, Λαμιέων, Μακρακώμης, Καρύστου και Κεντρικών Τζουμέρκων. Η ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. στέκεται δίπλα στις γυναίκες-κατοίκους των 86 αυτών χωριών, οι οποίες επιθυμούν να γίνουν μητέρες, αλλά διστάζουν εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών, όπως είναι η περιορισμένη πρόσβαση σε ιατρικές - μαιευτικές υποδομές. Η εταιρία ΓΙΩΤΗΣ αναλαμβάνει να καλύπτει όλα τα έξοδα παρακολούθησης της εγκυμοσύνης τους, τις εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου και του τοκετού, όπως και όλα τα έξοδα μεταφοράς και φιλοξενίας τους. Επιπλέον, η εταιρία καλύπτει τις ανάγκες σε βρεφικές τροφές των μωρών που θα γεννηθούν στα 86 χωριά που έχει «υιοθετήσει», για τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Παράλληλα, φροντίζει, μέσα από ενημερωτικές δράσεις, ομιλίες και επί τόπου συναντήσεις στους Δήμους που εντάσσονται στο Πρόγραμμα, να διαδοθεί το μήνυμα ενθάρρυνσης για την απόκτηση παιδιού σε όλες τις ενδιαφερόμενες μέλλουσες μητέρες των μη προνομιούχων αυτών περιοχών. Στις 27 & 28 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο οδοιπορικό στον Δήμο Καρπενησίου, στο πλαίσιο του οποίου έγινε ενημερωτική εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου.

Η ανάληψη της πρωτοβουλίας «Μια ελπίδα γεννιέται!» από τη ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. έρχεται ως φυσική ακολουθία της διαχρονικής σύνδεσής της με την κάλυψη μεγάλων κοινωνικών αναγκών, από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Για την εταιρία ΓΙΩΤΗΣ, άλλωστε, η στήριξη της μητρότητας και της οικογένειας βρίσκεται στο DNA της και αποτελεί πάντα ύψιστη προτεραιότητα και κεντρικό στόχο των δραστηριοτήτων της.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα θα βρείτε στη σχετική ιστοσελίδα