
PESTNU - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΕΒΤ
«Στρατηγική Από το Αγρόκτημα στο Πιάτο: Νέες τεχνολογίες και αγρο-οικολογικές πρακτικές για την επίτευξη των στόχων της» »
HΝέα του ΣΕΒΤ / Εκδηλώσεις
«Στρατηγική Από το Αγρόκτημα στο Πιάτο: Νέες τεχνολογίες και αγρο-οικολογικές πρακτικές για την επίτευξη των στόχων της» »
»
Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) προκηρύσσει τον 12ο διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2022 για τη δημιουργία νέων οικολογικών-καινοτόμων προϊόντων διατροφής. »
»
Στις 21 Οκτωβρίου, ο ΣΕΒΤ διοργάνωσε διαδικτυακή εκδήλωση σχετικά με τη νέα στρατηγική «Από το αγρόκτημα στο πιάτο», που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον περασμένο Μάιο. »
Ο Διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και η δημιουργικότητα βραβεύτηκε! »
Ο ΣΕΒΤ και η Ελληνική Τεχνολογική Πλατφόρμα συνδιοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα «Έρευνα & Καινοτομία: Πυλώνες Ανάπτυξης της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων», την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, στην Αθήνα. Στόχος ήταν να προβληθεί η σημασία της έρευνας και της καινοτομίας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων του κλάδου των τροφίμων. »
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, η εκδήλωση του ΣΕΒΤ με θέμα «Ευρωπαϊκός Χάρτης Δράσης για την ανασύνθεση τροφίμων & ποτών: Η νέα πολιτική & οι πρωτοβουλίες της Βιομηχανίας Τροφίμων». »
Ο Διαγωνισμός καινοτόμων προϊόντων διατροφής ECOTROPHELIA EUROPE πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία, στις 6 & 7/10/2019, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης “ANUGA”. »
Στις 25 Ιουνίου ο ΣΕΒΤ διοργανώνει την Τελετή Βράβευσης του 9ου Εθνικού Διαγωνισμού ECOTROPHELIA 2019, στην Αθήνα. »
O ΣΕΒΤ διοργάνωσε στις 14 Μαΐου 2019, μαζί με τον ΣΕΒΑ και τον ΣΕΦΥΜΕΝ, workshop με θέμα «Πώς να αξιοποιήσουμε τις συσκευασίες τροφίμων & ποτών στο πλαίσιο της Κυκλικής Οικονομίας», στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου PEFMED. »
Ο ΣΕΒΤ και η διαΝΕΟσις, με τη συνεργασία του Εργαστηρίου LINER του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της ICAP ΑΕ, διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα: «Εξαγωγές και Εξαγωγικές Επιχειρήσεις στην Ελλάδα». »
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2016, το Brokerage event με θέμα «Έρευνα & Καινοτομία: Το κλειδί για την ανάπτυξη», που διοργάνωσε για ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και η Ελληνική Τεχνολογική Πλατφόρμα "Food for Life" στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου FOODPRINT για 1η φορά στη Θεσσαλονίκη. »
Ο ΣΕΒΤ στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου PEFMED διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση με στόχο να συζητηθούν οι σύγχρονες προκλήσεις και οι προοπτικές του Κλάδου και να παρουσιαστούν αποτελέσματα του έργου. »
Ο ευρωπαϊκός Διαγωνισμός καινοτόμων προϊόντων διατροφής ECOTROPHELIA EUROPE πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, στις 21 & 22/10/2018, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών “SIAL”. »
Το ευρωπαϊκό έργο LIFE FOODPRINT, που είχε ως στόχο την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα στα προϊόντα της Βιομηχανίας Τροφίμων, ολοκληρώθηκε στις 30 Απριλίου 2018 »
Ο ΣΕΒΤ διοργάνωσε για 8η συνεχή χρονιά τον Διαγωνισμό καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής «ECOTROPHELIA». Η τελετή για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και τη βράβευση των νικητών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018, στην ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ. »
Ο ΣΕΒΤ, θέλοντας να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη συνεργασία της Βιομηχανίας Τροφίμων με τη νέα γενιά, διοργάνωσε πριν από την τελετή για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού ECOTROPHELIA, μια ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Προωθώντας τη μάθηση με βάση την εργασία».Στόχος της εκδήλωσης ήταν να αναδείξει τη σημασία της σύνδεσης της μάθησης με την απασχόληση και της πρακτικής άσκησης ως εργαλείο εκπαίδευσης της νέας γενιάς. »
Νικήτρια του 7ου Εθνικού Διαγωνισμού Οικολογικών - Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2017 αναδείχτηκε για άλλη μιά φορα η… καινοτομία αφού τα προϊόντα των ομάδων ενθουσίασαν τόσο το κοινό όσο και την Εθνική Επιτροπή για την ποιότητα και την υψηλή διατροφική τους αξία! »
Στα πλαίσια του έργου FOODPRINT, διοργανώθηκε από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου 2017, από το ΕΜΠ σε συνεργασία με τον ΣΕΒΤ και τους υπόλοιπους εταίρους, το 5o Διεθνές Συνέδριο “Sustainable Solid Waste Management” »