Ανταγωνιστικότητα & Εξωστρέφεια
Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων είναι ο Κλάδος που κατ’ εξοχήν προάγει την ανταγωνιστικότητα. Ο ρόλος της είναι να παράγει προϊόντα ποιοτικά, ασφαλή και στην καλύτερη δυνατή τιμή. »
HΠροτεραιότητες
Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων είναι ο Κλάδος που κατ’ εξοχήν προάγει την ανταγωνιστικότητα. Ο ρόλος της είναι να παράγει προϊόντα ποιοτικά, ασφαλή και στην καλύτερη δυνατή τιμή. »
Ο ΣΕΒΤ, ως καταξιωμένος κοινωνικός εταίρος παρακολουθεί τις εξελίξεις και συμμετέχει ενεργά στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, εκεί όπου καθημερινά λαμβάνονται αποφάσεις ζωτικής σημασίας για το μέλλον του κλάδου και της χώρας μας, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε. »
Η Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελεί σημαντική παγκόσμια πρόκληση και νέο μοντέλο ανάπτυξης, που προϋποθέτει τη συμμετοχή όλων των κοινωνικών εταίρων και τη συνεργασία της ιδιωτικής με τη δημόσια πρωτοβουλία, προκειμένου να εξασφαλίσουμε ισόρροπη ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας με περιβαλλοντική φροντίδα και κοινωνική συνοχή. »
Η επένδυση στην έρευνα και η προώθηση της καινοτομίας αποτελούν κύρια ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των αναπτυγμένων χωρών και μαζί με την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα, τομείς αλληλένδετους με κοινό παρονομαστή, τη συμβολή στην ανάπτυξη και σταθερότητα της εθνικής οικονομίας. »
Ο ρόλος της Βιομηχανίας Τροφίμων είναι να παράγουμε προϊόντα ποιοτικά, ασφαλή και στην καλύτερη δυνατή τιμή, με γνώμονα το συμφέρον του καταναλωτή και την προστασία της επιχείρησης. Η φροντίδα για την ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων σε όλη τη διατροφική αλυσίδα είναι πρωταρχικός στόχος της Βιομηχανίας. »
Η βελτίωση της διατροφής και της υγείας αποτελούν σημαντικές προκλήσεις για την κοινωνία στο σύνολό της. Ο ΣΕΒΤ προωθεί τη στρατηγική της ολιστικής προσέγγισης σύμφωνα με την οποία για τη διατήρηση της καλής υγείας πρέπει να υιοθετείται μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή με την κατανάλωση όλων των τροφίμων με μέτρο, σε συνδυασμό με φυσική δραστηριότητα, σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση των καταναλωτών για τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες. »
Η ψηφιοποίηση είναι πλέον μία πραγματικότητα και για τον κλάδο των τροφίμων & ποτών, η οποία συμβαδίζει με το αίτημα για μετάβαση σε πιο βιώσιμα και ανθεκτικά συστήματα τροφίμων. »