Η αύξηση του πληθυσμού και η αυξημένη κατανάλωση επηρεάζουν την παγκόσμια ζήτηση για τρόφιμα, Σε συνδυασμό με την επέκταση της γεωργικής δραστηριότητας, το σύγχρονο σύστημα αγροδιατροφής απαιτεί τη χρήση πολλών πόρων και προκαλεί έντονη σπατάλη.

Ο κύριος στόχος του έργου ASKFOOD είναι να δημιουργήσει μια μόνιμη συμμαχία γνώσης με

To έργο CAPINFOOD "Improving the enabling environment and public awareness for innovation in the South-East Europea

Στόχος του DAINME-SME (Dairy Innovation for Mediterranean SME) είναι η βελτίωση της κυκλικής οικονομίας των γαλακτοκομικών ΜμΕ, στις μεσογειακές χώρες. Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί με την εισαγωγή καινοτόμων τεχνολογιών και την ανάπτυξη νέων υψηλής προστιθέμενης αξίας γαλακτοκομικών προϊόντων.

Το έργο DigiFoodEdu (Digital transformation of project-based learning guidance in agri-food Higher Education Institutions) έχει στόχο να ενθαρρύνει την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων και την ανταλλαγή καλών παιδαγωγικών πρακτικών, στην ψηφιακή εποχή, με εκπαιδευτικές προσεγγίσεις μέσω επιμέρους projects (project based learning).

Η παιδική παχυσαρκία είναι ένα σύγχρονο φαινόμενο που απασχολεί την κοινωνία αλλά και τη Βιομηχανία Τροφίμων. Μάλιστα η επίδραση της πανδημίας τα τελευταία δυο χρόνια έχει επιπλέον επηρεάσει τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών, γεγονός που καθιστά, τώρα περισσότερο από ποτέ, πολύ σημαντική τη σωστή ενημέρωση και εκπαίδευσή τους πάνω στο θέμα.

O Κλάδος των Tροφίμων που βασίζεται σε φυτικές πρώτες ύλες, αναπτύσσεται με ταχύτητα, μέσα από νέες μεθόδους επεξεργασίας, εφαρμογές και τεχνολογίες, ως απάντηση στη νέα τάση, που θέλει τους καταναλωτές να αναζητούν πιο βιώσιμες και υγιεινές επιλογές για τη διατροφή τους

Ο πρωταρχικός στόχος του ευρωπαϊκού έργου ΕU-MERCI (EU coordinated MEthods and procedures based on Real Cases for the effe

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος HORIZON 2022 και έχει ως στόχο την ανάπτυξη ενός κόμβου (Hub) στην Ελλάδα, τη Μάλτα και τη Γαλλία, για την ενίσχυση καινοτόμων δράσεων σχετικά με την παραγωγή προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας και την αξιοποίηση των παράπλευρων ροών της βιομηχανίας τροφίμων.

Το ευρωπαϊκό έργο FEEDtheMIND (Food-related European Education in the Digital era to Motivate Innovative New-product Development) στοχεύει στην προώθηση της ανάπτυξης των γνώσεων και δεξιοτήτων με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και την ανταλλαγή καλών πρακτικών στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Οι επιμέρους στόχοι του έργου είναι:

Το έργο FIELDS (Addressing the current and Future skIll needs for sustainabilty, digitalization, and the bio-Economy in AgricuLture: European skills agenDa and Strategy) αποσκοπεί στην παροχή λύσεων για το ανθρώπινο δυναμικό του Κλάδου των Τροφίμων, μέσα΄από την ανάπτυξη μιας Συμμαχίας Δεξιοτήτων για τον Κλάδο της Αγρο-Διατροφής.

Ο ΣΕΒΤ συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο EU FOOD-STA (European Food Stu

Κύριος στόχος του έργου FOODPRINT LIFE, ήταν ο προσδιορισμός, η ποσοτικοποίηση και εφαρ

Κύριος στόχος του έργου FOODPRINT LIFE, ήταν ο προσδιορισμός, η ποσοτικοποίηση και εφαρ