2106711177 - 2106723215
sevt@sevt.gr
ΣΕΒΤ
✕
  • Ο ΣΕΒΤ
    • Ρόλος & Αποστολή
    • Οργανωτική Δομή
    • Το Δίκτυό μας
    • Έρευνες του Κλάδου
  • ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ
    • Γνωρίστε τα Μέλη μας
    • Γίνετε Mέλος του ΣΕΒΤ
    • Τα Νέα των Μελών
    • Περιοχή Μελών
  • ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ
    • Ανθρώπινο Δυναμικό & Δεξιότητες
    • Ανταγωνιστικότητα & Εξωστρέφεια
    • Ασφάλεια & Ποιότητα
    • Βιώσιμη Ανάπτυξη
    • Διατροφή & Υγεία
    • Έρευνα & Καινοτομία
    • Ευρωπαϊκή Δικτύωση
    • Ψηφιακός Μετασχηματισμός
  • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ
    • Πρωτοβουλίες ΣΕΒΤ
    • Δράσεις ESG
    • Ελληνικό Pledge
    • Καλές Πρακτικές Ανασύνθεσης
    • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
  • ΝΕΑ
    • ‘Ολα τα Νέα
    • Αρθρογραφία
    • Γενικές Συνελεύσεις
    • Δελτία Τύπου
    • Εκδηλώσεις ΣΕΒΤ
    • Εκδηλώσεις Φορέων
    • Εκδόσεις
    • Έκτακτη επικαιρότητα
  • Ελληνικά
  • Αγγλικά
2106711177 - 2106723215
sevt@sevt.gr
ΣΕΒΤ
  • Ο ΣΕΒΤ
    • Ρόλος & Αποστολή
    • Οργανωτική Δομή
    • Το Δίκτυό μας
    • Έρευνες του Κλάδου
  • ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ
    • Γνωρίστε τα Μέλη μας
    • Γίνετε Mέλος του ΣΕΒΤ
    • Τα Νέα των Μελών
    • Περιοχή Μελών
  • ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ
    • Ανθρώπινο Δυναμικό & Δεξιότητες
    • Ανταγωνιστικότητα & Εξωστρέφεια
    • Ασφάλεια & Ποιότητα
    • Βιώσιμη Ανάπτυξη
    • Διατροφή & Υγεία
    • Έρευνα & Καινοτομία
    • Ευρωπαϊκή Δικτύωση
    • Ψηφιακός Μετασχηματισμός
  • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ
    • Πρωτοβουλίες ΣΕΒΤ
    • Δράσεις ESG
    • Ελληνικό Pledge
    • Καλές Πρακτικές Ανασύνθεσης
    • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
  • ΝΕΑ
    • ‘Ολα τα Νέα
    • Αρθρογραφία
    • Γενικές Συνελεύσεις
    • Δελτία Τύπου
    • Εκδηλώσεις ΣΕΒΤ
    • Εκδηλώσεις Φορέων
    • Εκδόσεις
    • Έκτακτη επικαιρότητα
  • Ελληνικά
  • Αγγλικά
✕
Αναζήτηση

SMALL SCALE, BIG IMPACT

  • Αρχική
  • Όλα τα Νέα
  • Νέα του ΣΕΒΤ Εκδηλώσεις Φορέων
  • SMALL SCALE, BIG IMPACT
21 Νοεμβρίου, 2016
Κατηγορίες
  • Εκδηλώσεις Φορέων
Tags

Οι ΜμΕ αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας της Ευρώπης και είναι εξαιρετικά διαφορετικές, όσον αφορά στα προϊόντα, τις διαδικασίες και τη δομή τους. Στον κλάδο των τροφίμων και ποτών, εκπροσωπούν το 99% των 286.000 ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, περισσότερο από το ήμισυ του κύκλου εργασιών του κλάδου και τα 2/3 της απασχόλησης. Για να συνεχίσουν να παίζουν αυτό το ρόλο – κλειδί, θα πρέπει η ευρωπαϊκή πολιτική, να επικεντρωθεί σε τομείς που έχουν ιδιαίτερη σημασία για τη Βιομηχανία, δηλαδή την πρόσβαση στη χρηματοδότηση, τη μεταφορά τεχνολογίας, τη διεθνοποίηση και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

Η νέα πρωτοβουλία της FDE για τις ΜμΕ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ονομάζεται «Small Scale, Big Impact» και έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους ευρωπαίους πολίτες και πολιτικούς, σχετικά με την οικονομική συμβολή των ΜμΕ και να εισάγει τα καίρια θέματα τους στις σχετικές πολιτικές συζητήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό η FDE, δημιούργησε ένα δίκτυο εμπειρογνωμόνων από τους Εθνικούς Συνδέσμους Τροφίμων/Μέλη της «SME Champions», για να αναδείξουν τον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζουν οι ΜμΕ των τροφίμων και ποτών, στην οικονομία και τον πολιτισμό της Ευρώπης και να εξασφαλίσουν ότι οι ιδιαιτερότητές τους θα λαμβάνονται υπόψη, από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

Ο ΣΕΒΤ συμμετέχοντας στο Δίκτυο Εμπειρογνωμόνων επεδίωξε και κατάφερε τη συμμετοχή των παρακάτω Μελών του στην πρωτοβουλία:

  • ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΑΕ
  • ΕΨΑ ΑΕ
  • ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΑΒΕΕ
  • ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Χ. Κ. ΑΒΕΤ
  • TERRA CRETA ABEE

Για την προώθηση της πρωτοβουλίας η FDE διοργάνωσε εκδήλωση, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για τις ΜμΕ όπου συμμετείχε ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της ΕΕ, κ. Phil Hogan και έγινε μια συζήτηση για το πώς το εμπόριο και η πολιτική για την καινοτομία μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των ΜΜΕ στον Κλάδο των τροφίμων και ποτών. Στην εκδήλωση, στα πλαίσια στρογγυλού τραπεζιού, επιχειρηματίες συζήτησαν με υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και αναφέρθηκαν στις προκλήσεις και ευκαιρίες καθώς και στην συμβολή της ΕΕ στην προώθηση του επιχειρηματικού πνεύματος.

Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της FDE, δημιουργήθηκαν video, όπου παρουσιάζονται ενδιαφέρουσες ιστορίες των επιχειρήσεων στο ευρωπαϊκό κοινό, έτσι ώστε να ενισχυθεί η προβολή και αναγνωρισιμότητα των ΜμΕ. Από τον ΣΕΒΤ, το Μέλος του ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Χ. Κ. ΑΒΕΤ θα παρουσιάσει σε σύντομο video την ιστορία της επιχείρησης. Για να δείτε το video, πατήστε εδώ.

Για να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης πατήστε εδώ ενώ για περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία της FDEπατήστε εδώ.

Σχετικά άρθρα

8 Μαΐου, 2024

Πασχαλινά Πακέτα Αγάπης | Ίδρυμα Χατζηγάκη


Περισσσότερα
24 Οκτωβρίου, 2023

19th Food Colloids Conference


Περισσσότερα
28 Σεπτεμβρίου, 2023

WASTELESS για τους ανθρώπους και τον πλανήτη!


Περισσσότερα
ΣΕΒΤ

Η επίσημη φωνή της οργανωμένης Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων & Ποτών, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Ο ΣΕΒΤ

  • Ρόλος & Αποστολή
  • Τα μέλη μας
  • Προτεραιότητες
  • Πρωτοβουλίες
  • Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Όροι Xρήσης
  • Πολιτική Cookies

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ριζαρείου 2
T.K. 152 33, Χαλάνδρι

Τηλ.: 2106711177 - 2106723215 - 2106754835
Fax: 210 6711.080

sevt@sevt.gr

© 2023 ΣΕΒΤ 2008-2024 -  All rights Reserved

Διαχείριση

Για να παρέχουμε τις καλύτερες εμπειρίες, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευής. Η συναίνεση σε αυτές τις τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαζόμαστε δεδομένα όπως η συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συναίνεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένα χαρακτηριστικά και λειτουργίες.

Λειτουργικές Υπηρεσίες Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή η πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό να καταστεί δυνατή η χρήση μιας συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή χρήστη ή για τον αποκλειστικό σκοπό της μετάδοσης μιας επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Απαιτείται τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση για τη δημιουργία προφίλ χρήστη για την αποστολή διαφημίσεων ή για την παρακολούθηση του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε πολλούς ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς μάρκετινγκ.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, εκούσια συμμόρφωση από την πλευρά του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου σας ή πρόσθετα αρχεία από τρίτο μέρος, πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται μόνο για αυτόν τον σκοπό δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την ταυτοποίησή σας.
Marketing
Ο τεχνικός χώρος αποθήκευσης ή η πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρήστη για την αποστολή διαφημίσεων ή για την παρακολούθηση του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε πολλούς ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς μάρκετινγκ.
  • Διαχείριση επιλογών
  • Διαχείριση υπηρεσιών
  • Manage {vendor_count} vendors
  • Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
View preferences
  • {title}
  • {title}
  • {title}