Ο ΣΕΒΤ πραγματοποίησε την εκδήλωση για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και τη βράβευση των νικητών του 1ου διαγωνισμού ECOTROPHELIA για τη δημιουργία νέων οικολογικών-καινοτόμων προϊόντων διατροφής, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011.
Τα προϊόντα που βραβεύθηκαν:
1ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο αξίας 1.200€ και συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό.
Το προϊόν που κατέκτησε την 1η θέση ήταν το “Da Vero – Ecoseafood cold cuts” και προέκυψε από τη συνεργασία της κα Αυγουστίνας Γκαλιτσοπούλου και του κ. Ιωάννη Σαρακατσιάνου, φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου αντίστοιχα, υπό την καθοδήγηση του Καθ. κ. Μ. Κοντομηνά.
2ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο αξίας 800€
Το προϊόν που κατέκτησε τη 2η θέση ήταν το “Sweet Variation-Semolina Halva” και προέκυψε από τη συνεργασία των Ε. Μήτσου, Δ. Σακκά, Μ. Τσαγκρασούλη, Α. Πρόιου και Π. Λουγκοβόη, φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την καθοδήγηση του Καθ. κ. Χ. Καραντώνη.
3ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο αξίας 500€
Το 3ο βραβείο κατέκτησαν 2 προϊόντα: Το πρώτο ήταν το “Magic Key”, που προέκυψε από τη συνεργασία των Ο. Καλτσά, Σ. Πρωτονοταρίου και Κ. Τσατσαράγκου, φοιτητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την καθοδήγηση των Καθ. κας. Ι. Μαντάλα και κ. Σ. Γιαννιώτη. Το δεύτερο ήταν το “Green Mediterranean Deli Salad”, που προέκυψε από τη συνεργασία των Ζ. Αλεξανδράκη, Μ. Γιαννόγλου, Γ. Διαμαντόπουλο, Γ. Δημόπουλο, Κ. Γιαννούκο και Γ. Κατσαρό, φοιτητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, υπό την καθοδήγηση του Καθ. κ. Π. Ταούκη.