Ο ΣΕΒΤ διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία για 5η συνεχή χρονιά τον Εθνικό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA για τη δημιουργία νέων οικο-καινοτόμων προϊόντων διατροφής. Η τελετή βράβευσης των νικητών πραγματοποιήθκε την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 στην ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ.
Τα προϊόντα, που διακρίθηκαν:
1ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο αξίας 1.200€ και συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό.
Το προϊόν που κατέκτησε την 1η θέση ήταν το “ΜarmEλλada” και προέκυψε από τη συνεργασία των Ε. Ακρίβου, Π. Ζαφειρίου, Λ. Κετσιλή, Μ. – Ε Μαργέλη & Ε. – Μ. Φλωροδημήτρη, φοιτητών του ΤΕΙ Θεσσαλίας υπό την καθοδήγηση του Καθ. κ. Θ. Γεωργόπουλου.
2ο Βραβείο: Χρηματικό έπαθλο αξίας 800€
Το προϊόν που κατέκτησε τη 2η θέση ήταν το «Greek Salad on the Go», που προέκυψε από τη συνεργασία των Μ. Γιαννόγλου, Β. Ανδρέου, Γ. Δημόπουλου, Ζ. Καρρά & Α. Γκιωνάκη, φοιτητών του ΕΜΠ υπό την καθοδήγηση του Δρ Γ. Κατσαρού.
3ο Βραβείο: χρηματικό έπαθλο αξίας 500€
Το προϊόν που κατέκτησε την 3η θέση ήταν το «ΤΥROYO – Raisin Delight», που προέκυψε από τη συνεργασία των Σ. Τουxικιάν, Χ. Μιτσάγκα & Φ. Καρκαντά, φοιτητών του ΤΕΙ Θεσσαλίας υπό την καθοδήγηση του Καθ. κ. Ι. Γιαβάση.
Τιμητικό Βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης
Το βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης απονεμήθηκε σε δυο ομάδες για την εξαιρετική τους παρουσίαση: στην ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για το “DIOS VALANI” και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου-Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής για το “ΤΑRTIQUE”.
Τιμητικό Βραβείο Καλύτερου Πλάνου Μάρκετινγκ – Εμπορίας
Το Βραβείο «Καλύτερο Πλάνο Μάρκετινγκ & Εμπορίας» δόθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για το “Gluten Care Muffin”.