2106711177 - 2106723215
sevt@sevt.gr
ΣΕΒΤ
✕
  • Ο ΣΕΒΤ
    • Ρόλος & Αποστολή
    • Οργανωτική Δομή
    • Το Δίκτυό μας
    • Έρευνες του Κλάδου
  • ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ
    • Γνωρίστε τα Μέλη μας
    • Γίνετε Mέλος του ΣΕΒΤ
    • Τα Νέα των Μελών
    • Περιοχή Μελών
  • ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ
    • Ανθρώπινο Δυναμικό & Δεξιότητες
    • Ανταγωνιστικότητα & Εξωστρέφεια
    • Ασφάλεια & Ποιότητα
    • Βιώσιμη Ανάπτυξη
    • Διατροφή & Υγεία
    • Έρευνα & Καινοτομία
    • Ευρωπαϊκή Δικτύωση
    • Ψηφιακός Μετασχηματισμός
  • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ
    • Πρωτοβουλίες ΣΕΒΤ
    • Δράσεις ESG
    • Ελληνικό Pledge
    • Καλές Πρακτικές Ανασύνθεσης
    • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
  • ΝΕΑ
    • ‘Ολα τα Νέα
    • Αρθρογραφία
    • Γενικές Συνελεύσεις
    • Δελτία Τύπου
    • Εκδηλώσεις ΣΕΒΤ
    • Εκδηλώσεις Φορέων
    • Εκδόσεις
    • Έκτακτη επικαιρότητα
  • Ελληνικά
  • Αγγλικά
2106711177 - 2106723215
sevt@sevt.gr
ΣΕΒΤ
  • Ο ΣΕΒΤ
    • Ρόλος & Αποστολή
    • Οργανωτική Δομή
    • Το Δίκτυό μας
    • Έρευνες του Κλάδου
  • ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ
    • Γνωρίστε τα Μέλη μας
    • Γίνετε Mέλος του ΣΕΒΤ
    • Τα Νέα των Μελών
    • Περιοχή Μελών
  • ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ
    • Ανθρώπινο Δυναμικό & Δεξιότητες
    • Ανταγωνιστικότητα & Εξωστρέφεια
    • Ασφάλεια & Ποιότητα
    • Βιώσιμη Ανάπτυξη
    • Διατροφή & Υγεία
    • Έρευνα & Καινοτομία
    • Ευρωπαϊκή Δικτύωση
    • Ψηφιακός Μετασχηματισμός
  • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ
    • Πρωτοβουλίες ΣΕΒΤ
    • Δράσεις ESG
    • Ελληνικό Pledge
    • Καλές Πρακτικές Ανασύνθεσης
    • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
  • ΝΕΑ
    • ‘Ολα τα Νέα
    • Αρθρογραφία
    • Γενικές Συνελεύσεις
    • Δελτία Τύπου
    • Εκδηλώσεις ΣΕΒΤ
    • Εκδηλώσεις Φορέων
    • Εκδόσεις
    • Έκτακτη επικαιρότητα
  • Ελληνικά
  • Αγγλικά
✕
Αναζήτηση

Σημαντική μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος

13 Οκτωβρίου, 2022

Πιστή στη δέσμευσή της για βελτίωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, η ΙΟΝ Α.Ε. πέτυχε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά μείωση στην εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου εκφρασμένα ως tCO2eq.

Συγκεκριμένα, για το 2021 πέτυχε μείωση 5,6% συγκριτικά με το 2020 και 15,6% συγκριτικά με το 2019, ενώ από το 2017 οπότε και ξεκίνησε να μετρά το ανθρακικό αποτύπωμα έχει πετύχει μείωση 40%.

Οι μελέτες μέτρησης του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος αφορούν το σύνολο των δραστηριοτήτων της για τα πεδία αναφοράς 1 (άμεσες εκπομπές) και 2 (έμμεσες εκπομπές), τα οποία περιλαμβάνουν τις καταναλώσεις σε φυσικό αέριο, άλλα καύσιμα, καύσιμα από μεταφορές με εταιρικά αυτοκίνητα, ηλεκτρική ενέργεια κ.α. Παράλληλα, έχει εστιάσει και στο πεδίο 3 (έμμεσες εκπομπές) μετρώντας στοιχεία όπως οι μεταφορές των εργαζομένων, η κατανάλωση χαρτιού, τα αεροπορικά ταξίδια και οι μεταφορές με μέσα τρίτων, προκειμένου να εξασφαλίσει μία πιο ολοκληρωμένη διαχείριση των κινδύνων και των ευκαιριών που σχετίζονται με την καταγραφή της εκπομπής των αερίων του  θερμοκηπίου.

Ο σκοπός της εταιρείας είναι, αφού μετρήσει και μελετήσει τις επιπτώσεις από τις δραστηριότητές της στο περιβάλλον, να θέσει στόχο με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα για τη μείωση του αποτυπώματός της. Στο πλαίσιο δημιουργίας συστήματος διαχείρισης ενέργειας με προοπτική το ISO 50001, η εταιρεία έχεις προχωρήσει στη διενέργεια  δεύτερου ενεργειακού ελέγχου για τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις του Νέου Φαλήρου, του Μαρκόπουλου και της Άρτας, που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2022.

Η ΙΟΝ ως μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες σοκολατοειδών και ζαχαρωδών προϊόντων, που εδώ και 92 χρόνια πορεύεται με πυξίδα τις αξίες της ποιότητας και της αξιοπιστίας, έχει εντάξει στην στρατηγική της τις απαιτήσεις της περιβαλλοντικής προστασίας, στοχεύοντας σε μία αειφόρο ανάπτυξη που θα σηματοδοτείται από το ίδιο επιχειρηματικό ήθος που χαρακτηρίζει την μακρά ιστορία της.

Back to All Articles

Σχετικά άρθρα

11 Μαρτίου, 2026

Για 8η χρονιά συνεχίζεται το πρόγραμμα «Μια ελπίδα γεννιέται!» της ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε.


Περισσσότερα
6 Φεβρουαρίου, 2026

Loulis Food Ingredients | 2025_Μια ακόμα χρονιά προσφοράς με πραγματικό αντίκτυπο


Περισσσότερα
2 Φεβρουαρίου, 2026

Πρόγραμμα Δωρεάς Τροφίμων «Θρέφουμε με αγάπη» της ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε.


Περισσσότερα
ΣΕΒΤ

Η επίσημη φωνή της οργανωμένης Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων & Ποτών, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Ο ΣΕΒΤ

  • Ρόλος & Αποστολή
  • Τα μέλη μας
  • Προτεραιότητες
  • Πρωτοβουλίες
  • Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Όροι Xρήσης
  • Πολιτική Cookies

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ριζαρείου 2
T.K. 152 33, Χαλάνδρι

Τηλ.: 2106711177 - 2106723215 - 2106754835
Fax: 210 6711.080

sevt@sevt.gr

© 2023 ΣΕΒΤ 2008-2024 -  All rights Reserved

Διαχείριση

Για να παρέχουμε τις καλύτερες εμπειρίες, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευής. Η συναίνεση σε αυτές τις τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαζόμαστε δεδομένα όπως η συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συναίνεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένα χαρακτηριστικά και λειτουργίες.

Λειτουργικές Υπηρεσίες Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή η πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό να καταστεί δυνατή η χρήση μιας συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή χρήστη ή για τον αποκλειστικό σκοπό της μετάδοσης μιας επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Απαιτείται τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση για τη δημιουργία προφίλ χρήστη για την αποστολή διαφημίσεων ή για την παρακολούθηση του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε πολλούς ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς μάρκετινγκ.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, εκούσια συμμόρφωση από την πλευρά του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου σας ή πρόσθετα αρχεία από τρίτο μέρος, πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται μόνο για αυτόν τον σκοπό δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την ταυτοποίησή σας.
Marketing
Ο τεχνικός χώρος αποθήκευσης ή η πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρήστη για την αποστολή διαφημίσεων ή για την παρακολούθηση του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε πολλούς ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς μάρκετινγκ.
  • Διαχείριση επιλογών
  • Διαχείριση υπηρεσιών
  • Manage {vendor_count} vendors
  • Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
View preferences
  • {title}
  • {title}
  • {title}