2106711177 - 2106723215
sevt@sevt.gr
ΣΕΒΤ
✕
  • Ο ΣΕΒΤ
    • Ρόλος & Αποστολή
    • Οργανωτική Δομή
    • Το Δίκτυό μας
    • Έρευνες του Κλάδου
  • ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ
    • Γνωρίστε τα Μέλη μας
    • Γίνετε Mέλος του ΣΕΒΤ
    • Τα Νέα των Μελών
    • Περιοχή Μελών
  • ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ
    • Ανθρώπινο Δυναμικό & Δεξιότητες
    • Ανταγωνιστικότητα & Εξωστρέφεια
    • Ασφάλεια & Ποιότητα
    • Βιώσιμη Ανάπτυξη
    • Διατροφή & Υγεία
    • Έρευνα & Καινοτομία
    • Ευρωπαϊκή Δικτύωση
    • Ψηφιακός Μετασχηματισμός
  • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ
    • Πρωτοβουλίες ΣΕΒΤ
    • Δράσεις ESG
    • Ελληνικό Pledge
    • Καλές Πρακτικές Ανασύνθεσης
    • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
  • ΝΕΑ
    • ‘Ολα τα Νέα
    • Αρθρογραφία
    • Γενικές Συνελεύσεις
    • Δελτία Τύπου
    • Εκδηλώσεις ΣΕΒΤ
    • Εκδηλώσεις Φορέων
    • Εκδόσεις
    • Έκτακτη επικαιρότητα
  • Ελληνικά
  • Αγγλικά
2106711177 - 2106723215
sevt@sevt.gr
ΣΕΒΤ
  • Ο ΣΕΒΤ
    • Ρόλος & Αποστολή
    • Οργανωτική Δομή
    • Το Δίκτυό μας
    • Έρευνες του Κλάδου
  • ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ
    • Γνωρίστε τα Μέλη μας
    • Γίνετε Mέλος του ΣΕΒΤ
    • Τα Νέα των Μελών
    • Περιοχή Μελών
  • ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ
    • Ανθρώπινο Δυναμικό & Δεξιότητες
    • Ανταγωνιστικότητα & Εξωστρέφεια
    • Ασφάλεια & Ποιότητα
    • Βιώσιμη Ανάπτυξη
    • Διατροφή & Υγεία
    • Έρευνα & Καινοτομία
    • Ευρωπαϊκή Δικτύωση
    • Ψηφιακός Μετασχηματισμός
  • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ
    • Πρωτοβουλίες ΣΕΒΤ
    • Δράσεις ESG
    • Ελληνικό Pledge
    • Καλές Πρακτικές Ανασύνθεσης
    • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
  • ΝΕΑ
    • ‘Ολα τα Νέα
    • Αρθρογραφία
    • Γενικές Συνελεύσεις
    • Δελτία Τύπου
    • Εκδηλώσεις ΣΕΒΤ
    • Εκδηλώσεις Φορέων
    • Εκδόσεις
    • Έκτακτη επικαιρότητα
  • Ελληνικά
  • Αγγλικά
✕
Αναζήτηση

ECOTROPHELIA EUROPE 2021

  • Αρχική
  • Όλα τα Νέα
  • Ecotrophelia Ευρώπη
  • ECOTROPHELIA EUROPE 2021
25 Οκτωβρίου, 2021
Κατηγορίες
  • Ecotrophelia Ευρώπη
Tags
  • europe

Η ελληνική ομάδα κατέκτησε τη δεύτερη θέση και το αργυρό βραβείο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό καινοτόμων προϊόντων διατροφής ECOTROPHELIA EUROPE 2021, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Οκτωβρίου διαδικτυακά.

Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από την ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου-Σχολή Χημικών Μηχανικών, με το προϊόν Nutri Salad Bars, που είχε κερδίσει στον αντίστοιχο Εθνικό Διαγωνισμό τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η ελληνική ομάδα, με μία εξαιρετική παρουσία, εντυπωσίασε με το καινοτόμο προϊόν της, γεγονός που αποτυπώνεται στη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε.

Συνολικά, στον Διαγωνισμό συμμετείχαν δεκατρείς ομάδες φοιτητών από ισάριθμες χώρες της Ευρώπης. Η διαγωνιστική διαδικασία αλλά και η τελετή έγιναν και αυτή τη χρονιά εξ αποστάσεως, λόγω της πανδημίας. Τα αναλυτικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:

  • Το χρυσό βραβείο, ECOTROPHELIA Europe GOLD, κέρδισε η ομάδα της Δανίας για το προϊόν “Tempty”, υγιεινό, νόστιμο και βιώσιμο προϊόν, που αποτελεί μία εναλλακτική του κρέατος πρόταση, με βάση το μυκήλιο.
  • Το αργυρό βραβείο, ECOTROPHELIA Europe SILVER, μοιράστηκαν από κοινού δύο χώρες: η ομάδα της Ελλάδας, με το προϊόν “Nutri Salad Bars”, αλμυρή μπάρα δημητριακών με άρωμα Μεσογείου, σε 3 γεύσεις (ελληνική σαλάτα, πράσινη, σαλάτα, σαλάτα λαχανικών) και η ομάδα της Γαλλίας με το προϊόν “Butternot”, μία εναλλακτική πρόταση στο βούτυρο και τη μαργαρίνη, φυτικής προέλευσης, χωρίς λιπαρά.
  • Το ειδικό βραβείο ECOTROPHELIA Special Marketing Prize, κέρδισε η ομάδα του Ηνωμένου Βασιλείου για το προϊόν “Libero”, μη αλκοολούχο λικέρ καφέ, ποικιλίας Arabica, με πλούσιο άρωμα και αφρώδη υφή.

Λόγω της ισοψηφίας στη δεύτερη θέση, δεν δόθηκε χάλκινο βραβείο.

Η σταθερή και επιτυχημένη προσπάθεια των Ελλήνων φοιτητών, παρά τις αντίξοες συνθήκες, επιβεβαιώνει τη δημιουργικότητα, το ταλέντο και τις δυνατότητες που υπάρχουν στη χώρα μας, στοιχεία τα οποία η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων μπορεί να αξιοποιήσει.

Στα 11 χρόνια που ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων διοργανώνει τον Εθνικό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA, οι ελληνικές ομάδες έχουν καταφέρει να διακριθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο 5 φορές, κερδίζοντας 2 χρυσά, 2 αργυρά και 1 χάλκινο βραβεία.

Διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου.

Σχετικά άρθρα

23 Οκτωβρίου, 2024

Πρωτιά για την ομάδα του ΕΚΠΑ στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «ECOTROPHELIA EUROPE 2024»


Περισσσότερα
9 Οκτωβρίου, 2019

ECOTROPHELIA EUROPE 2019


Περισσσότερα
24 Οκτωβρίου, 2018

ECOTROPHELIA EUROPE 2018


Περισσσότερα
ΣΕΒΤ

Η επίσημη φωνή της οργανωμένης Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων & Ποτών, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Ο ΣΕΒΤ

  • Ρόλος & Αποστολή
  • Τα μέλη μας
  • Προτεραιότητες
  • Πρωτοβουλίες
  • Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Όροι Xρήσης
  • Πολιτική Cookies

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ριζαρείου 2
T.K. 152 33, Χαλάνδρι

Τηλ.: 2106711177 - 2106723215 - 2106754835
Fax: 210 6711.080

sevt@sevt.gr

© 2023 ΣΕΒΤ 2008-2024 -  All rights Reserved

Διαχείριση

Για να παρέχουμε τις καλύτερες εμπειρίες, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευής. Η συναίνεση σε αυτές τις τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαζόμαστε δεδομένα όπως η συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συναίνεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένα χαρακτηριστικά και λειτουργίες.

Λειτουργικές Υπηρεσίες Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή η πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό να καταστεί δυνατή η χρήση μιας συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή χρήστη ή για τον αποκλειστικό σκοπό της μετάδοσης μιας επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Απαιτείται τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση για τη δημιουργία προφίλ χρήστη για την αποστολή διαφημίσεων ή για την παρακολούθηση του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε πολλούς ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς μάρκετινγκ.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, εκούσια συμμόρφωση από την πλευρά του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου σας ή πρόσθετα αρχεία από τρίτο μέρος, πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται μόνο για αυτόν τον σκοπό δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την ταυτοποίησή σας.
Marketing
Ο τεχνικός χώρος αποθήκευσης ή η πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρήστη για την αποστολή διαφημίσεων ή για την παρακολούθηση του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε πολλούς ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς μάρκετινγκ.
  • Διαχείριση επιλογών
  • Διαχείριση υπηρεσιών
  • Manage {vendor_count} vendors
  • Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
View preferences
  • {title}
  • {title}
  • {title}