3η Έρευνα ΣΕΒΤ για την Ανασύνθεση

Το 2023 ο ΣΕΒΤ ανανέωσε την έρευνα που ξεκίνησε το 2018, που αποτυπώνει τις δράσεις που έχουν αναλάβει τις χρονιές 2021- 2022 οι βιομηχανίες του κλάδου για την Ανασύνθεση των προϊόντων τους, καθώς και για την ανάπτυξη νέων προϊόντων, τα οποία αποτελούν υγιεινότερες επιλογές.

Τα κύρια αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας αλλά και τα αποτελέσματα της 10ετίας 2010-2020 μπορείτε να τα βρείτε παρακάτω, όπως παρουσιάστηκαν και στη Διεθνή Έκθεση FOODTECH-GLOBAL PACK 2023.

Κάποια από τα κύρια συμπεράσματα της έρευνας για το 2021-2022:

  • 80 περίπου προϊόντα την τελευταία 2ετία υπέστησαν την ανασύνθεση ως προς το Αλάτι ή/και ως προς τα Ολικά Σάκχαρα.
  • Έχουν γίνει ενέργειες που συμβάλουν στον έλεγχο των μερίδων κυρίως από τον κλάδο των Γαλακτοκομικών.
  • Πάνω από 60 νέα προϊόντα αποτελούν υγιεινότερες επιλογές, με τους Κλάδους των Ποτών να πρωτοστατούν.