- Το έργο ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2023 -

Το έργο OMEGA-3 NUTRICARE (Έρευνα και ανάπτυξη αντιφλεγμονωδών λειτουργικών τροφίμων, υψηλής διατροφικής αξίας, εμπλουτισμένων με ω-3 λιπαρά οξέα, αξιοποιώντας παραπροϊόντα της Ελληνικής αλιείας και υδατοκαλλιεργειών), που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης Ερευνώ-Καινοτομώ-Δημιουργώ έχει ως κύριο αντικείμενο την παραγωγή λειτουργικών τροφίμων εμπλουτισμένων με ω-3 λιπαρά οξέα με αντι-φλεγμονώδεις δράσεις, κατάλληλα για τη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών νοσημάτων, διαφόρων μορφών καρκίνου και εκφυλιστικών νοσημάτων του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Η σύνθεση των προϊόντων θα περιέχει ιχθυέλαιο πλούσιο σε ω-3 λιπαρά οξέα, υψηλής διατροφικής αξίας που θα παραχθεί από την αξιοποίησητων παραπροϊόντων της Ελληνικής αλιείας και ιχθυοκαλλιεργειών.

Το έργο ξεκίνησε στις 29 Οκτωβρίου 2020 και θα έχει διάρκεια 30 μήνες. Η εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων πραγματοποιήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2020, διαδικτυακά, με παρουσίαση των φορέων και του πλαισίου του έργου και συζήτηση για τις επόμενες ενέργειες.

Η Κοινοπραξία

Οι συνεργαζόμενοι φορείς του έργου είναι οι ακόλουθοι:

Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), Τμήμα Επιστήμης & ΤεχνολογίαςΤροφίμων-Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.),Εργαστήριο Κλινικής Βιοχημείας (της Ιατρικής Σχολήςτου ΕΚΠΑ), Β΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ», ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε., Τρικαλινός Ε.Ε., ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΑΕ και ο ΣΕΒΤ.

Ενημερωτικό υλικό